Main Content

Caroline Wozniacka sa vrátila späť: Ako jej comeback vyšiel?

utorok, 8. august 2023 20:31 | Autor: TASR

Caroline Wozniacka
Caroline Wozniacka | zdroj: TASR

Dánska tenistka Caroline Wozniacka zažila víťazný návrat na kurty po vyše triapolročnej prestávke. V úvodnom kole turnaja WTA v Montreale zdolala austrálsku kvalifikantku Kimberly Birrellovú hladko 6:2, 6:2.

Tridsaťtriročná Wozniacka je niekdajšia líderka rebríčka WTA a šampiónka grandslamového Australian Open z roku 2018. S profesionálnou kariérou pôvodne skončila pre reumatoidnú artritídu. V júni uviedla, že jej ochorenie ustúpilo do remisie, no nedokáže povedať, ako dlho bude môcť hrať na najvyššej úrovni.

Wozniacka absolvovala v utorok prvý zápas od Australian Open 2020, keď v 3. kole prehrala s Tunisankou Ons Jabeurovou. Medzitým sa stala dvojnásobnou matkou. V Montreale štartuje na základe voľnej karty, ktorú dostala od organizátorov.

Do 2. kola dvojhry postúpila aj Ruska Darja Kasatkinová, desiata nasadená hráčka zdolala Elise Mertensovú z Belgicka 6:4, 6:2. Uspela aj Američanka Danielle Rose Collinsová, úspešná kvalifikantka si poradila s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou 6:2, 6:2.

Dvojhra - 1. kolo:

Danielle Rose Collinsová (USA) - Jelina Svitolinová (Ukr.) 6:2, 6:2, Ľudmila Samsonovová (Rus.-15) - Kateřina Siniaková (ČR) 4:6, 6:2, 6:3, Alycia Parksová (USA) - Lauren Davisová (USA) 7:5, 4:6, 6:2, Darja Kasatkinová (Rus.-10) - Elise Mertensová (Belg.) 6:4, 6:2, Caroline Wozniacka (Dán.) - Kimberly Birrellová (Austr.) 6:2, 6:2