Main Content

Elitná jedenástka 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 19. marec 2012 16:41 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 22. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala Corgoň liga 22. kolom. V tomto kole sa mierne odpútala vedúca dvojica Žilina – Slovan od svojich prenasledovateľov, ale výrazne herne nepresvedčili. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Lukáš Hroššo (Nitra) – Aj keď nitriansky brankár dostal v jarnej časti spolu s Kučerom (Dun. Streda) najviac gólov a aj na jedinom inkasovanom v Trnave má svoj podiel predsa len sa dostal do našej jedenástky. Hlavne za dva reflexívne zákroky mieriace nad jeho hlavu si zaslúži pochvalu. Nemusel predviesť žiadnu robinzonádu, pretože loptu v zápase asi zmagnetizoval, keď si ho vždy našla tam kde stál.

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín) – Defenzívny univerzál aj v zápase proti Zlatým Moravciam potvrdil, že to nie je iba odkopávač lôpt. Svoju konštruktívnosť v rozohrávke ukazuje v každom zápase a že má cit pre správny nábeh a prihrávku ukázal pri treťom góle Trenčína, keď bol už sám pred brankárom, ale on ešte prihral Peltierovi na gól do prázdnej brány.

Martin Tóth (Nitra) – Najviac vyťaženou obranou v tomto kole bola tá nitrianska a aj preto sa do našej ideálnej jedenástky zmestil tento stopér. Aj vďaka nemu pokračuje trnavská strelecká nemohúcnosť. Mal sa čo obracať, keď Trnavčania pochopili, že inak ako nakopávaním sa proti Nitre nepresadia. Často to síce pred nitrianskou bránou horelo, ale hostia si odviezli 3 body.

Erik Čikoš (Slovan) –
Pomerne mladý krajný obranca už má na svojom konte aj legionárku skúsenosť a svoju výkonnostnú triedu ukázal aj v zápase proti Prešovu. Vo svojom 50. zápase v Corgoň lige defenzívne obstál, útočil po čiare v správnych momentoch a ako bonus práve on nacentroval na Smetanovu hlavu pri prvom góle úradujúceho majstra.

Stredopoliari

Miroslav Barčík (Žilina)
– Žilinský kapitán bol v zápase proti Dunajskej Strede produktívny. Možno sa snažil aj preto, že to bol jeho 300. zápas v drese klubu, ktorého je odchovancom. Takmer každá akcia Žiliny išla cez neho. Pri prvom góle, ktorý strelil Pich asistoval a v závere ešte sám pečatil výsledok svojím gólom.

Radoslav Augustín (Banská Bystrica)
– V minulej sezóne jeden z najlepších strelcov druhej ligy sa na jeseň nepresadil do zostavy Slovana a tak to skúša na hosťovaní pod Urpínom. Jeho silnou stránkou sú štandardné situácie a to v plnej miere potvrdil aj proti Ružomberku. Z dobrých 40 metrov nachytal brankára hostí na hruškách a vyslúžil si ovácie nielen na štadióne.

Kamil Kuzma (Košice) – Aj v zápase v Senici ukázal, že lopta mu určite nezavadzia. Jeho ukážkový prienik po ľavej strane znamenal jediný gól stretnutia. Na hranici pokutového územia vybicykloval Černého a urobil dobre, že nespadol po kontakte s ním, pretože vzápätí ponúkol Diabymu gól ako na podnose a ten už nemohol nedať.

Cléber Silva Nascimento (Nitra) – Nastúpil na svoj prvý zápas v drese Nitry a hneď sa výrazne pripomenul slovenskej verejnosti. Svoju dobrú ľavačku ukazoval nie tak dávno v drese Petržalky a v Trnave ju ukázal opäť. Najprv ňou prihral na gól Moravčíkovi a potom ňou, aj keď na dvakrát, rozvlnil sieť a zaznamenal tak víťazný gól.

Útočníci

Róbert Pich (Žilina)
– Podobne ako Barčík aj on bol často pri lopte a navyše tiež dosiahol gól a aj asistenciu. Najprv Žilinu upokojil peknou strelou spoza pokutového územia a na konci zápasu vrátil svojmu kapitánovi prihrávkou požičané. Počas celého zápasu prejavoval svojím pohybom aktivitu, ktorá nevyšla nazmar.

David Depetris (Trenčín)
– Vychýrený strelec z druhej ligy sa nedokázal tak výrazne gólovo presadiť v Corgoň lige ako sa očakávalo. Aj v tomto kole ukázal dobrý výkon, no čo je dôležitejšie, dokázal sa zapísať do listiny strelcov. Využil ideálny Hlohovského center a otvoril skóre pre Trenčín veľmi dôležitého zápasu.

Filip Hlohovský (Trenčín)
– Tento zatracovaný talent snáď už konečne začína ukazovať svoj ofenzívny potenciál. Medzi juhoamerickými legionármi sa jeho výkony čoraz zlepšujú a práve jeho dva centre znamenali góly v sieti Zlatých Moraviec. Na ľavom krídle to má síce cez nohu, ale práve jeho zasekávačky zamotali obrancom súpera hlavy.