Main Content

Erik Jirka jedným z hrdinov Plzne: Český klub zvládol drámu v pohárovej Európe

piatok, 4. august 2023 08:45 | Autor: TASR

Futbalisti Viktoria Plzeň
Futbalisti Viktoria Plzeň | zdroj: TASR

Slovenský futbalový stredopoliar Erik Jirka strelil víťazný gól Viktorie Plzeň v 2. predkole Európskej konferenčnej lige. V odvetnom zápase na ihrisku FK Drita v kosovskej Prištine skóroval z penalty v 24. minúte nadstaveného času. Plzni tým zabezpečil víťazstvo 2:1, prvý duel sa skončil nerozhodne 0:0. Zápas v druhom polčase prerušili pre poruchu umelého osvetlenia. Český tím sa v 3. kole stretne s maltským Gzira United.

Hráčov FC Spartak Trnava čaká v 3. predkole poľský tím Lech Poznaň. Víťaz Slovenského pohára odohrá prvý duel 10. augusta vonku, odveta bude o týždeň neskôr na štadióne Antona Malatinského.

Poznaň po triumfe 3:1 s litovským Kauno Žalgiris v prvom zápase zvíťazil aj v odvete na ihrisku súpera 2:1. V 3. predkole sa predstaví aj ďalší poľský zástupca Pogoň Štetín, ktorý zdolal severoírsky Linfield FC 3:2 a postúpil celkovým skóre 8:4. V ďalšom kole sa stretne s belgickým KAA Gent, ktorý uspel proti MŠK Žilina.

Hráči Tobola Kostanaj prekvapivo postúpili cez favorizovaný FC Bazilej. Kazašskému tímu po triumfe 3:1 z prvého zápasu na ihrisku švajčiarskeho semifinalistu minulého ročníka stačila v odvete aj prehra 1:2.

V ďalších stretnutiach gruzínsky tím Dila Gori, ktorý postúpil v 1. predkole cez FC DAC 1904 Dunajská Streda, vyradil aj Vorsklu Poltava. Ukrajinský zástupca síce vyhral doma 2:1, no v odvete prehral 1:3. Slováci Pavol Šafranko s Branislavom Niňajom sa tešili z triumfu svojho rumunského klubu ACS Sepsi nad bulharským mužstvom CSKA Sofia 4:0 a postúpili celkovým skóre 6:0.