Main Content

Spravil Montreal chybu draftovaním Filipa Mešára?

nedeľa, 30. júl 2023 11:28 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Fanúšikovia Montrealu Canadiens si kopli do ďalšej mladej nádeje vo svojej organizácii. Po Davidovi Reinbacherovi si to tentokrát odniesol Slovák Filip Mešár.

Na sociálnej sieti Twitter sa totiž začalo vo veľkom špekulovať, či Montreal nespravil draftovaním odchovanca HK Poprad chybu. Dôvod je pritom prostý. K dispozícii bol aj český útočník Jiří Kulich. Poďme však po poriadku. Montreal si zvolil Mešára vlani v prvom kole z celkovej 26. miesta. Ročník strávil Kitcheneri Rangers, kde odohral 52 zápasov, kde získal 51 bodov. Jedno stretnutie odohral aj za Laval Rocket.

Fanúšikovia Habs sa však hnevajú. Kulicha si totiž zvolilo Buffalo o dve pozície neskôr a mladý Čech zažil prelomový rok. Pôsobil v AHL, kde v 62 zápasoch strelil 24 gólov a pridal 22 asistencií. V play-off svoju formu ešte vygradoval, keď v 12 štartoch zapísal 11 bodov. Navyše, s Českom získal striebro na MSJ.

„Už teraz nás však trochu znepokojuje výber Filipa Mešára, najmä keď sa pozrieme na to, akých mien sa Canadiens vzdali na 26. mieste, aby si ho vybrali," píše novinár Julien Trekker .O tom, či Montreal spravil chybu však stále možno len polemizovať. Mešár by sa totiž mal v ďalšom ročníku presunúť do AHL, kde sa chce naplno prejaviť. Jeho kariéra je stále len na začiatku, takže vyjadrenia priaznivcov klasického kanadského celku nie sú na mieste.