Main Content

Honzek v elitnej spoločnosti: V čom napodobnil Tkachuka či Gaudreaua?

piatok, 28. júl 2023 11:34 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Honzek
Samuel Honzek | zdroj: TASR

Samuel Honzek sa po podpise nováčikovského kontraktu v Calgary Flames zaradil medzi hviezdy organziácie. Aj mladý slovenský útočník totiž k ELC kontraktu dostal bonus.

Pri podpise prvých zmlúv v profilige prebiehajú prísne pravidlá. Výška platu aj bonusu je obmedzená, takže častokrát sú finančné odchýlky len veľmi malé. Honzek sa stal prvým podpísaným hráčom, ktorého Plamene draftovali v tomto roku. A zároveň sa stal len desiatym hokejistom v histórii organizácie, ktorého výkonnostný bonus presiahol jeden milión dolárov. Informovval o tom Ryan Pike.

V súčasnej profilige môže tím podpísať nováčikovský kontrakt vo výške maximálne 950-tisíc dolárov. Hráč sa však môže zarobiť až 3,5-millióna dolárov. Dôvodom sú výkonnostné bonusy. Tie sa rozdeľujú na dve kategórie. Prvou je tzv. A-bonus, v ktorom hráči môžu získať 1 milión. Tento bonus je na základe výkonov hráča v pomere k ostatným hráčom v jeho tíme. Ďalšiu časť platov tvoria tzv. B-bonusy, ktoré sú v pomere k zvyšku súťaže.

V histórii organizácie Flames pred Honzekom prekonalo miliónovú hranicu v rámci podpisov len deväť hokejistov. Sú to Sam Bennett, Corban Knight, Johnny Gaudreau, Matthew Tkachuk, Sean Monahan, Matt Coronato, Spencer Foo, Juuso Välimaki a Mark Jankowski.