Main Content

Ružomberok má vysoké ambície: Titul? Treba ostať triezvi

pondelok, 24. júl 2023 21:01 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok sa po siedmej priečke v uplynulej sezóne najvyššej súťaže chcú posunúť opäť medzi najlepšiu šestku. Pred novým ročníkom nastali zmeny v kádri i realizačnom tíme, ktorého šéfom sa stal Peter Tomko. S vedením klubu podpísal zmluvu na jeden rok.

"Keďže mužstvo sa nedostalo do európskej klubovej súťaže, čo bolo sklamaním, letná príprava sa začala o čosi neskôr. V rámci nej chlapci odohrali šesť zápasov a sila súperov gradovala. Túto sériu sme zakončili úspešnou generálkou proti ukrajinskej Zorji Luhansk. Po základnej časti chceme byť v prvej šestke. Nie však s nejakým šťastím si ju vybojovať na konci, ale priebežne sa držať na týchto priečkach," povedal na predsezónnej tlačovej konferencii riaditeľ MFK Ružomberok Ľubomír Golis.

Pod Čebrať prišli štyri noví hráči, z toho traja aj s dostatočnými prvoligovými skúsenosťami – Juraj Kotula (MFK Zemplín Michalovce), Marián Chobot (Slovan Bratislava) a Samuel Lavrinčík (AS Trenčín). Spolu s nimi aj mladý 19–ročný David Jackuliak, ktorý v predchádzajúcom súťažnom ročníku ako kmeňový hráč MFK Dukla Banská Bystrica získaval skúsenosti v druholigovom Dolnom Kubíne. V kolónke odchodov je deväť mien (všetky vo forme hosťovaní), vrátane mladíkov. Z predchádzajúcej základnej jedenástky chýbajú Alexander Mojžiš (DVSC Debrecín) a Matej Madleňák (Baník Ostrava) i dvaja hráči s viacerými prvoligovými zápsimi Marko Kelemen (Haladás Szombathelyi) a Adrián Macejko (Tatran Liptovský Mikuláš).

Po Petrovi Struhárovi, ktorému sa skončila zmluva, prevzal mužstvo jeho doterajší asistent Peter Tomko. "Moje pocity sú celkom normálne, nie som tu nový. V ružomberskom klube pôsobím od roku 2013. Takže ani na tejto pozícii sa necítim v role nováčika. Moje kroky stále smerovali tak, aby som raz bol pripravený aj na takýto post," uviedol 39–ročný kouč. "Považujem sa za ambiciózneho trénera. Všetko robím pre to, aby sme boli úspešní."

Keďže Marek Zsigmund je momentálne zranený, MFK do sezóny ako kapitán povedie 23-ročný brankár Ivan Krajčírik: "Je to pre mňa pocta. Keďže takmer celú jar som pre zranenie stál, veľmi sa teším na novú sezónu. Dúfam, že bude úspešnejšia ako tá predchádzajúca.“