Main Content

Bude Patrik Koch hrať NHL? Toto sú jeho súperi v Arizone

nedeľa, 23. júl 2023 14:28 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Koch
Patrik Koch | zdroj: TASR

Môže sa Patrik Koch usadiť v prvom tíme Arizony Coyotes? Slovenský reprezentant bude bojovať o miesto na súpiske celku kanadsko-americkej NHL. Kto však sú jeho súperi?

Arizona má na súpiske prvého tímu aktuálne osem obrancov. Na súpisku sa zmestí zbyčajne len šesť, prípadne sedem obrancov. Kto bude robiť konkurenta rodákovi z Malaciek? Dá sa povedať, že istotu pravidelnej zápasovej praxe majú Sean Durzi, Josh Brown, Troy Stecher či Juuso Välimäki. Toto kvarteto patrí medzi skúsených obrancov, ktorí majú už čo to v profilige za sebou.

Následne sa však otvára miesto pre ďalšie mená. Ďalším adeptom na stabilné miesto je Kanaďan Travis Dermott, ktorý Kojotov posilnil z Toronta. 26-ročný zadák má dostatok skúseností, ktoré z neho robia favorita na udržanie sa na súpiske. Okrem neho ešte v prvom tíme nájdeme Janisa Mosera a Victora Söderströma.

Švajčiar Moser má 23 rokov a vlani sa naplno usadil v prvom tíme Yotes. Odohral 82 zápasov, v ktorých získal 31 kanadských bodov. V púšti bola s jeho výkonmi spokojnosť. Navyše, Moser bojuje o nový kontrakt. Švéd Söderström je ešte o rok mladší ako Moser. Draftová jedenástka z roku 2019 vlani odohrala 30 stretnutí, v ktorých získal 9 kanadských bodov. V jeho prípade sa skôr čaká štart v AHL.

Suma summarum, práve trio Dermott, Moser a Söderström budú najväčšími súpermi nášho reprezentanta. Koch vo veku 26 rokov patrí medzi najstarších hráčov v defenzíve Yotes. Jeho tvrdá hra sa páčila predstaviteľom tohto tímu, takže nie je vylúčené, že novú sezónu odštartuje v NHL.