Main Content

Aston Villa pokračuje v posilňovaní: Toto je dotiahnutý prestup

nedeľa, 23. júl 2023 11:33 | Autor: TASR

Futbalisti Aston Villa FC
Futbalisti Aston Villa FC | zdroj: TASR

Anglický futbalový klub Aston Villa podpísal zmluvu s francúzskym reprezentantom Moussa Diabym z Bayeru Leverkusen za údajných 55 miliónov eur. Účastník Premier League uviedol na svojej oficiálnej stránke, že hráč sa už pripojil k mužstvu na hernom turné v USA.

"Moussa je jedným z hráčov, ktorých sme sledovali. Pomôže nám zlepšiť úroveň našej útočnej hry. Má skúsenosti z Európy, je mladý a myslím si, že nám pomôže na rôznych pozíciách. Je to krídelník, útočník a jeho najlepšou prednosťou je útočenie," uviedol tréner "Villans" Unai Emery.

Dvadsaťštyriročný krídelník mal ešte dva roky platnú zmluvu s Leverkusenom, kde hral po tom ako v roku 2019 prišiel vo veku 19 rokov z Paríža Saint-Germain. V 173 súťažných zápasoch za Leverkusen strelil 49 gólov. Za francúzsku reprezentáciu odohral 10 zápasov.

"Moussa sa počas svojho pôsobenia v Bayeri 04 vypracoval na fantastického hráča. Úroveň profesionality a odhodlania, s akou si každý deň plnil svoje povinnosti, bola skutočne výnimočná. V uplynulých rokoch zanechal v našom tíme stopu svojím špeciálnym štýlom hry a obrovskou rýchlosťou. Má srdce na správnom mieste," povedal športový riaditeľ Leverkusenu Simon Rolfes. Informovala o tom agentúra AP.