Main Content

AKTUÁLNE: Galchenyuk čelí viacerým obvineniam, Arizona s ním chce ukončiť kontrakt

piatok, 14. júl 2023 11:07 | Autor: TASR

Alex Galchenyuk
Alex Galchenyuk | zdroj: TASR

Klub zámorskej hokejovej NHL Arizona Coyotes chce ukončiť kontrakt s Alexom Galchenyukom iba dva týždne po jeho podpise.

Dôvodom sú viaceré obvinenia, ktorým americký útočník čelí po nedeľnom zatknutí políciou v meste Scottsdale. Arizona hráča umiestnila na waiver listinu a už s ním nepočíta vo svojej organizácii.

Polícia zadržala Galchenyuka v nedeľu a obvinila ho z viacerých trestných činov, vrátane poškodenia súkromného majetku, úteku z miesta činu, výtržníctva, kladenia odporu pri zatýkaní a vyhrážania sa či zastrašovania. Pri incidente neprišlo k zraneniu osôb, iba k materiálnym škodám. Noc strávil v policajnej cele a na druhý deň ho prepustili. Hráčska asociácia NHL informovala, že záležitosť preveruje.

Coyotes podpísali 1. júla s 29-ročným Galchenyukom ročný dvojcestný kontrakt na 775.000 dolárov. V uplynulej sezóne odohral za Colorado Avalanche 11 duelov v NHL, väčšiu časť sezóny strávil v nižšej AHL. Montreal si ho v roku 2012 vybral v drafte ako trojku, neskôr hral aj za Pittsburgh, Minnesotu, Ottawu a Toronto. Informovala agentúra AP.