Main Content

MŠK Žilina zvládla prvý zápas: Šošoni sú blízko k postupu

štvrtok, 13. júl 2023 19:46 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Futbalisti MŠK Žilina zdolali v úvodnom domácom zápase 1. predkola Európskej konferenčnej ligy estónsky FCI Levadia Tallinn 2:1.
 

O triumfe "šošonov" rozhodol v 3. minúte nastaveného času z jedenástky Patrik Myslovič. Odveta je na programe o týždeň 20. júla v Tallinne.

1. zápas 1. predkola EKL:

MŠK Žilina - FCI Levadia Tallinn 2:1 (1:0)

Góly: 7. Ďuriš, 90.+3 Myslovič (z 11 m) - 51. Agyiri. Rozhodovali: Dickinson - Potter, Spence (Škót.), ŽK: Adang, Gidi, Stojčevski - Peetson, Schjönning-Larsen, 3571 divákov.

MŠK Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Nemčík – Rusnák, Adang (46. M. Sauer), Gidi (88. Myslovič), Bari (73. Javorček) – Kaprálik (46. Essomba), Jambor (73. Addo), Ďuriš

FCI Levadia: Vallner – Tur, Heitor, Fomba, Schjönning-Larsen – Peetson, Ainsalu (90.+1. Lepistu) – Agyiri (76. Kirss), Mavretič (90.+1. Vassiljev), Markovskyj (27. Jakovlev) – Bessala (76. Roosnupp)

Domáci začali úvodný duel sezóny svižne a už v siedmej minúte otvoril skóre Dávid Ďuriš. Tlak Žiliny pokračoval, domáci však pálili šancu za šancou, najmä Kaprálikovo zakončenie v páde volalo po góle. Skvelým zákrokom sa však prezentoval Vallner.

Vedúci tím estónskej ligy nastúpil do druhého polčasu o poznanie aktívnejšie, odmenou mu bol gól z kopačky Agyiriho, ktorý využil hrubú chybu žilinskej obrany. Šošoni znervózneli, robili viacero chýb v kombinácii, v závere sa však nadýchli k mohutnému tlaku. O osude zápasu napokon rozhodol Myslovič, ktorý v nadstavenom čase premenil pokutový kop po faule na Essombu.