Main Content

MŠK Žilina ide do Konferenčnej ligy s pokorou: Avšak, cieľom je postup ďalej

streda, 12. júl 2023 19:25 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

Po úradujúcom futbalovom majstrovi ŠK Slovan Bratislava, vstúpia do bojov v pohárovej Európe aj ďalší dvaja slovenskí zástupcovia. V 1. predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL) sa predstaví vo štvrtok od 17.30 h na domácom ihrisku MŠK Žilina, ktorú čaká duel proti estónskemu Levadia Tallinn. Druhým zástupcom Slovenska v EKL je vicemajster FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý privíta v rovnaký deň od 19.30 gruzínsky FC Dila Gori.

"Šošoni" majú za sebou štyri prípravné stretnutia, v ktorých ani raz neprehrali a zaznamenali bilanciu 1 víťazstvo a 3 remízy. Víťaz ligového play off o EKL zdolal iba druholigovú Považskú Bystricu (4:1). Následne Žilinčania remizovali s českým FC Trinity Zlín (2:2), rumunským FC Universitatea Kluž a v generálke s rakúskym Wolfsbergerom AC (2:2). "V prípravnom období sme mali dostatok času, aby sme zvládli veci, ktoré sme chceli. Vzhľadom na koniec minulej sezóny, v ktorom sa nám veľa vecí podporilo výsledkami, sme mohli skúšať ďalšie mechanizmy, resp. vypilovať tie, ktoré sme používali málo. Zvládli sme teda to, čo sme chceli zvládnuť. Vyladili sme to detailne, aby štvrtok dopadol čo najúspešnejšie," uviedol pre klubovú webstránku hlavný tréner Jaroslav Hynek, ktorého tím v prípade postupu čaká v 2. predkole belgický KAA Gent.

Žilinčania absolvovali aj sústredenie v Rakúsku, ktoré podľa Jána Minárika prispelo k pripravenosti na súťažný štart: "Sústredenie určite splnilo účel. Lepšie a viac sme si vysvetlili v tréningu aj na videách, čo chceme hrať a teraz to už len ukázať vo štvrtok." Žilina si naposledy zahrala play off Európskej konferenčnej ligy v sezóne 2021/22. Na český Jablonec však nestačili v oboch dueloch (1:5, 0:3). Tentoraz bude proti Žiline stáť aktuálny líder estónskej najvyššej ligy Levadia Tallinn. Klub pôsobí v súťaži hranej systémom jar - jeseň a po dvadsiatich kolách má na konte iba jednu prehru.