Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Corgoň ligy - víkend

sobota, 17. marec 2012 12:35 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Corgoň ligy - víkend
PRE TIPUJÚCICH: Preview 22. kola Corgoň ligy - víkend | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na pokračovanie 22.kola Corgoň ligy. V tradičnej televíznej predohrávke sa zrodilo prekvapenie a ďalšie sa môžu zrodiť dnes. Prinášame vám prehľad sobotných zápasov 22. kola Corgoň ligy.

Slovan Bratislava – Tatran Prešov

Sobota 17. marca  o 14:30 h, rozhodujú P. Hrčka - Vorel, Súkeníková


Slovan po necelom týždni preverí opäť mužstvo z východu Slovenska. Najtesnejšia výhra v Košiciach priniesla tri body, ale výkon belasých pod ktorý sa podpísala absencia 9 hráčov, bude musieť byť určite lepší. Trest vypršal dvojici Halenár, Kladrubský a k dispozícií budú už aj Čikoš s Piroskom, ale pre zranenie krížov vypadol Šebo. To Prešovčania nemajú žiadne straty a tak začnú sériu troch zápasov na ihriskách súperov v plnej sile. Po dvoch domácich zápasoch si budú chcieť vylepšiť chabú bilanciu na ihriskách súperov. Naopak Slovan v domácom prostredí je najlepší v súťaži. Vo vzájomných zápasoch je lepší Slovan, ktorý vyhral polovicu zápasov a v poslednom období je ešte úspešnejší, keď v posledných 10 zápasoch dokázal vyhrať 7-krát.

Chýbajú
Slovan: Dobrotka, Žofčák, Pečalka, Pauschek, Šebo, Obžera (zranenia)
Prešov: nikto


Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Kladrubský, Had, Čikoš – Milinkovič, Kopúnek, Grendel – Mészáros, Smetana, Halenár
Prešov: Jak. Diviš – Kolbas, Štetina, Krajník, Krob – Petráš – Papaj, Macko, Katona, Zošák – Guba


Ako tipovať - Bude to prvý zápas Prešova na súperovom ihrisku pod vedením nového trénera. Preto ťažko odhadovať či sa niečo zmení na štýle ich hry. Napriek tomuto faktu je Slovan favoritom stretnutia a doma by zaváhať nemal (kurz 1,2).



Banská Bystrica – Ružomberok

Sobota 17. marca  o 14:30 h, rozhodujú Chmura - E. Weiss, Bobko

Derby cez kopec alebo ak chcete stredoslovenské derby. Bude to prvý zápas Banskej Bystrice na jar v domácom prostredí a terén určite nebude najlepší, aj keď spod Urpína hlásia najlepší trávnik v tomto období za posledné roky. Ale to nemôže byť výhovorkou pre ani jedno mužstvo, pretože oba kolektívy majú terény podobnej nekvality. Ďalšou ich podobnosťou je aktívny štýl hry a preto to môže byť dobrý zápas. Obe mužstvá taktiež nazbierali v jarnej časti iba po bode a túžia si to vylepšiť. Podobnosť ale končí pri pohľade na vzájomné zápasy, kde je jasne lepší Ružomberok. Až sa zdá, že Banská Bystrica má z nich nejaký komplex, ktorý nemôže prelomiť. Iba 4 víťazstvá z 35 zápasov hovoria za seba. Za posledných 5 rokov je bilancia z pohľadu Banskobystričanov povážlivá 1 – 7 –12.

Chýbajú
Banská Bystrica: Považanec (trest)
Ružomberok: Gallo (zranenie)


Predpokladané zostavy
Banská Bystrica: Belic – Turňa, Vajda, Gyömbér, Hučko – Pančík, Augustín, Hlinka, Brašeň – Laksík, Matúš
Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Kostelný, Greššák, Jurkemik – Serečin, Vavrík, Ďubek, Oboya – Skalák, Masaryk

Ako tipovať - Aj keď je bilancia Ružomberka výrazne lepšia dnes ju zrejme nevylepší. Dlhé série bez víťazstva na oboch stranách sa neskončia a body si obe mužstvá podelia (kurz 2,9). A nebude to ani gólová prestrelka. Padnú maximálne 2 góly (kurz 1,6).

Spartak Trnava – FC Nitra

Sobota 17. marca  o 17:30 h, rozhodujú Trutz - Brendza, Špivák

Opäť zápas s príchuťou derby. V západoslovenskom súboji túžia po bodoch obe mužstvá. Domáci si v boji o titul nemôžu dovoliť ďalšiu stratu bodov a hostia sa pokúsia o zisk vôbec prvých bodov v jarnej časti súťaže. Domácim sa po krátkom treste vracia do zostavy kapitán Karhan a ním je hra Trnavy o triedu vyššia. Nitrania pomaličky tiež vyprázdňujú políčka v kolónke absencia a dúfajú, že im to konečne pomôže aj v zápase. Doteraz inkasovali najviac gólov zo všetkých mužstiev v súťaži. Až 5 gólov v dvoch zápasoch deprimovalo brankára Hrošša a verejne vyhlásil, že v Trnave žiadny nedostane. Môže sa mu tu podariť, pretože trnavský útok je zatiaľ jalový a vykúzlený gól od Karhana je zatiaľ veľmi málo. Za posledných 5 rokov je bilancia vo vzájomných zápasoch absolútne vyrovnaná 7 – 5 – 7.

Chýbajú
Trnava: Koubský, Naumov, Kaščák (zranenie)
Nitra: Kolmokov, Mikuš  (zranenie)


Predpokladané zostavy
Trnava: Kamenár – Habánek, Kaufman, Čvirik, Ľ. Hanzel – Kuračka, Karhan – Bicák, Procházka, Gašparík – Vyskočil
Nitra: Hroššo – Kaspřák, Harbuľák, Tóth, Čirik – Držík, Šimončič – Soumah, Cléber, Boszorád – Kroupa


Ako tipovať - Favoritom stretnutia sú určite domáci futbalisti. Nitrania ešte nie sú dostatočne zohraní a to bude voda na mlyn Trnave. Ale Trnavčanom to do súperových sietí moc nepadá a preto treba byť opatrný. Trnava vyhrá maximálne o gól a preto je rozumné využiť handicap a eliminovať tak aj prípadné prekvapenie (kurz 1,5).

AS Trenčín – Zlaté Moravce

Sobota 17. marca  o 17:30 h, rozhodujú Pavlík - Kubačka, Vindiš

Domáci futbalisti sú zatiaľ sklamaním jarnej časti súťaže. Čakalo sa od nich oveľa viac, ako jeden chudobný bod. Ale priestor na zmenu majú práve dnes. Na svojej umelej tráve hostia výrazne oslabené Zlaté Moravce. Ich úzky káder dostal cez týždeň výraznú ranu a tak tréner Jarábek bude mať čo robiť aby postavil 11 plnohodnotných hráčov. Domáci naopak nehlásia žiadne straty a tréner Guľa si bude môcť vyberať koho pošle na ihrisko. Hostia dúfajú, že práve dnes strelia 100. gól v najvyššej súťaži, za ktorý dostanú finančný bonus. Ale spoliehať sa budú hlavne na obranu a rýchle protiútoky, pretože Trenčín bude určite útočiť od prvej minúty stretnutia. Bude sa snažiť vrátiť Zlatomoravčanom potupnú prehru 3:0 z prvého zápasu v sezóne. Po nej sa Trenčín dostal do výsledkovej krízy a dokázal vyhrať iba jeden krát.

Chýbajú
Trenčín: nikto
Zlaté Moravce: L. Kováč, Luhový, Candrák, Paur, Brčák, Bernáth (zranenie), Pavlenda (trest)


Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Godál, Kleščík, Ševela, Holúbek – Baez – Peltier, Štefánik, Hlohovský – Salinas – Depetris
Zlaté Moravce: M. Kuciak – Pilát, Pet. Farkaš, Majerník, Chren – Pavlovič, Hruška – Orávik, Babic, Husár – Hodek

Ako tipovať - Aj keď tabuľka hovorí niečo iné, domáci sú jasný favorit zápasu. Hostia majú úzky káder a niekoho zo zranených zrejme dokážu postaviť aspoň na nohy, ale to na rýchly Trenčín stačiť nebude (kurz 2,3).

MŠK Žilina – Dunajská Streda

Sobota 17. marca  o 17:30 h, rozhodujú Smolák - Bóllo, Jenčura

Vedúci celok tabuľky hostí na svojom ihrisku posledné mužstvo súťaže a tým je povedané všetko. Domáci sú veľkým favoritom stretnutia a navyše si určite dajú pozor na to, aby nezopakovali prehru z prvého zápasu. Tú zariadil pre Dunajskú Stredu Delarge a práve naňho sa v týždni Žilinčania špeciálne pripravovali. Starosti im narobil iba stav ich stopérov, ale do zápasu sa dajú do poriadku. Stopérske starosti má aj tréner hostí Németh, ktorému vypadol Prodanovič a bude musieť tak opäť skladať obranu na novo. Práve pevnosť obrany Dunajskostredčanov určí rámec zápasu. Iba ak bude pevná môžu hostia pomýšľať na prvé body v jarnej časti, ktoré potrebujú už ako soľ. A v posledných 4 zápasoch vždy Dunajská Streda Žiline body brala.

Chýbajú

Žilina: Ondráš, Dúbravka, Šulek, Ofori (zranenie)
Dunajská Streda: P. Ďurica, Adiaba, Prodanovič, Z. Németh (zranenie)


Predpokladané zostavy
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský –  Barčík, Bello, Pich – Majtán, Ceesay
Dunajská Streda: Kučera – Laštovka, Marcin, Nikolič, Kabele – Hanták, Boya, Lénárth, Tchami – Delarge, Kordič


Ako tipovať - Aj keď bilancia z posledných vzájomných zápasov nabáda k opatrnosti, tak Žilinčania tentoraz prekvapenie nepripustia a vyhrajú (kurz 1,18). Dunajská Streda bude mať hlavne na začiatku ešte dosť síl a preto zrejme padne viac gólov v druhom polčase (kurz 2,05).