Main Content

St. Louis v ňom našlo poklad: Mladý Slovák velebený zámorskými médiami

piatok, 7. júl 2023 14:17 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Pekarčík
Juraj Pekarčík | zdroj: Twitter

V St. Louis Blues si mädlia ruky. Draftovanie Juraja Pekarčíka sa javí ako skrytý poklad a najväčšia krádež tohotoročného draftu.

Mladý 17-ročný útočník je totiž považovaný za jedného z najlepších hráčov, ktorý sa zúčastnil rozvojového kempu v tejto organizácii. Pekarčíka si Bluesmani zvolili v treťom kole z celkového 76. miesta. Podľa viacerých skautov to však bolo sklamaním, pretože rýchlonohému forwardovi predpovedali vyššie pozície.

Pekarčík vyniká najmä svojou dravosťou a rýchlosťou. Šéf hráčskeho rozvoja v organizácii St.Louis Blues Tim Taylor v rozhovore uviedol, že Pekarčík má talent hodný prvého kola. V organizácii víťaza Stanley Cupu z roku 2019 sú z jeho zisku veľmi potešený. Podľa posledných informácií ešte o osude rodáka z Trstenej rozhodnuté nie je.

Pekarčík má platný kontrakt s HK Nitra, kde by mohol stráviť sezónu 2023/2024. Draftová dvoja CHL Import Draftu však možno ostane v zámorskej juniorke. Z druhej priečky si ho totiž zvolili zástupcovia účastníka QMJHL z Acadie-Bathurst Titan.