Main Content

POTVRDENÉ: St. Louis Blues rozhodlo o osude Dalibora Dvorského

piatok, 7. júl 2023 14:03 | Autor: Róbert Kalnický

Dalibor Dvorský
Dalibor Dvorský | zdroj: TASR

Dalibor Dvorský má za sebou nováčikovský kemp v tíme St. Louis Blues. Slovenská draftová jednotka z posledného draftu očarila celú organizáciu a vybudovala si perfektnú pozíciu.

Mladý, stále len 18-ročný útočník, spoznal definitívu svojho pôsobiska v novom ročníku. „Napriek tomu, že Dalibor Dvorský dokázal na kempe tento týždeň zažiariť, v novej sezóne nebude hrať v Severnej Amerike. Bude trvať minimálne rok, kým tu zažije profesionálny debut. Mal by sa stať najočakávanejším útočníkom, ktorý sa pripojí k St.Louis od čias T. J. Oshieho," píše na Twitteri novinár Andy Strickland.

Dvorského podľa očakávania čaká minimálne rok vo švédskej najvyššej súťaži. Na kontrakte saa dohodol s tímom IK Oskarshamn. Vedenie Bluesmanov od draftovej desiatky očakáva veľké veci. Zároveň predstavitelia víťaza Stanley Cupu z roku 2019 pripomínajú, že švédska SHL má väčšie kvality ako kanadské juniorské súťaže.

S Dvorským v Oskarshamne počítajú na dôležité herné role. Šéf vývoja mladých hráčov Tim Taylor to potvrdil pre zámorské médiá. Podľa jeho slov by slovenský mladík mal vo švédskom tíme hrať aj presilové hry, či situácie v záveroch stretnutia.