Main Content

Nechutné správanie fanúšikov! V Montrealu prirovnávajú mladíka k Hitlerovi

piatok, 30. jún 2023 19:48 | Autor: Róbert Kalnický

David Reinbacher
David Reinbacher | zdroj: TASR

Mladý rakúsky hokejista David Reinbacher je terčom nechutného správania priaznivcov Montrealu Canadiens. Informujú o tom viacerí zámorskí insideri.

Podľa posledných správ zo zámoria sa draftová päťka v následujúcom ročníku do zámoria nepresunie. Viacero fanúšikov Habs ho totiž uráža v súkromných správach, ale aj na sociálnych sieťach. Sú totiž nespokojní s tým, že štáb okolo Kenta Hughesa si nezvolil z piatej pozície Matveia Michkova, ale práve mladého Rakúšana. V jednej zo správ bol dokonca prirovnávaný k Adolfovi Hitlerovi, a to len preto, že sa narodil v Rakúsku.

Takéto chovanie priaznivcov je neprípustné. Stále len 18-ročný účastník dvoch juniorských a jedného seniorského šampionátu je pod terčom kritiky neprávom. Navyše, mladý zadák, ktorý bol najvyššie zvoleným obrancom v tohtoročnom drafte v rozhovore uviedol, že sa najviac teší na zanietených priaznicov Habs. To však nevedel, akým štýlom na neho budú reagovať. Natíska sa preto otázka, či mladý hokejista vôbec niekedy nastúpi v drese Canadiens v profilige.