Main Content

[LIVE]: NHL DRAFT 2023 - Slovensko prekonalo Fínsko, prvé kolo je za nami

štvrtok, 29. jún 2023 04:23 | Autor: Róbert Kalnický

NHL Draft
NHL Draft | zdroj: NHL

Draft do kanadsko-americkej NHL je tu. V noci zo stredy na štvrtok a následne vo štvrtok v podvečerných hodinách sa uskutoční výber nováčikov v Nashville. My pri tom nebudeme chýbať a prinesieme LIVE textový prenos.

Štvrtok 29.6.2023

4:44 - Z nášho textového prenosu to na dnes bude všetko. Prajeme pekný zvyšok dňa.

4:39 - Ako poslední na pódium prichúdzajú zástupcovia úradujúceho šampióna z Vegas Golden Knights. Vedenie nevadského celku z celkového 32. miesta draftovalo Davida Edströma, ktorý uzavrel prvé kolo.

4:33 - Po druhýkrát počas dnešného draftu prichádzajú na pódium zástupcovia Colorada Avalanche. Celkové 31. miesto vo výbere nováčikov patrí Mikhailovi Gulyayevovi.

4:27 - Na pódium premiérovo počas draftu v Nashville prichádzajú zástupcovia Caroliny Hurricanes. Predstavitelia celku z mesta Raleigh v závere tretej desiatky vyberajú Bradlyho Nadeaua.

4:21 - Do tretice budú v prvom kole voliť zástupcovia St. Louis Blues. Aj tentokrát však ich rozhodovanie bolo promptné a volia ďalšieho Švéda - Thea Lindsteina.

4:16 - Toronto Maple Leafs sa taktiež v závere draftu dostáva na scénu. Na dvadsiatom osmom mieste si zástupcovia TML vyberajú trochu prekvapivo útočníka Eastona Cowana.

4:10 - Po prvýkrát na scénu prišli aj zástupcovia Colorada Avalanche. Ich voľbou z celkového 27. miesta je Calum Ritchie.

4:03 - San Jose Sharks volí taktiež po druhýkrát v tomto kole. Po Willovi Smithovi do organizácie Žralokov prichádza Quentin Musty.

3:57 - Druhou voľbou v prvom kole disponujú aj zástupcovia St. Louis Blues. Z celkovej 25. priečky sa Bluesmanom stal Otto Stenberg.

3:52 - Domáci Nashville Predators bude voliť aj z 24. pozície. V domácej Bridgestone Arene ukázali na Tannera Molendyka.

3:45 - Na scénu premiérovo prichádzajú zástupcovia New Yorku Rangers. Celok z Manhattanu ukázal na Gabriela Perreaulta.

3:38 - Po draftovaní Matveia Michkova budú voliť opäť zástupcovia Philadelphie Flyers. Z celkovej 22. pozície napokon ukázali na urasteného Olivera Bonka.

3:32 - Na radu sa dostáva aj Minnesota Wild. Predstavitelia Divochov si napokon vybrali útočníka Charlieho Stramela.

3:27 - Seattle Kraken sa dostal po prvýkrát ku slovu z dvadsiatej pozície. Predstavitelia najmladšej organizácie v celej súťaži zvolili českého útočníka Eduarda Šalého.

3:21 - Chicago Blackhawks počas svojej druhej voľby na drafte v prvom kole zvolilo Olivera Moorea. Tento americký útočník je považovaný za jednu z najväčších draftových krádeží tento rok.

3:14 - Osemnásta priečka je vlastníctvom Winnipegu Jets. Tím z kanadského mesta si dal so svojou voľbou načas a napokon zvolil Colbyho Barlowa.

3:07 - Celková sedemnásta voľba patrí Detroitu Red Wings. Generálny manažér Steve Yzerman vyslovil meno švédskeho obrancu Axela Sandina-Pellikku.

2:56 - Calgary Flames bolo na rade na pozícii číslo šestnásť. Vedenie Plameňov po dôkladnom zvážení ukázalo napokon na SAMUELA HONZEKA.

2:49 - V domácom prostredí si v prvom kole volili aj zástupcovia domáceho Nashvilleu Predators. Do organizácie Preds sa presťahuje kanadských útočník Matthew Wood.

2:43 - Po prvýkrát vo farbách Pittsburghu Penguins sa odprezentoval Kyle Dubas. Z celkovej štrnástej pozície ukázal za útočníka Braydena Yagera.

2:38 - Z trinásteho miesta volili zástupcovia Buffala Sabres. Predstavitelia Šablí si na svoju voľby počkali do posledných okamihov. Napokon sa však rozhodli pre Zacha Bensona.

2:31 - Dvanásta pozícia patrila Arizone Coyotes. Yotes volili v prvom kole už po druhýkrát. Aj tentokrát ukázali na hokejistu z Ruska. V tomto prípade to bol útočník Daniil But.

2:25 - Druhú desiatku výberov otvárali zástupcovia Vancouveru Canucks. Do Britskej Kolumbie sa presunie švédsky obranca Tom Willander.

2:16 - Z desiatej pozície volili zástupcovia St. Louis Blues. Organizácia Bluesmanov si vybrala aj prvého Slováka, konkrétne DALIBORA DVORSKÉHO.

2:11 -  Zástupcovia Detroitu Red Wings zožal počas svojho príchodu na pódium zožali veľký potlesk. Následne predstavitelia okolo Steve Yzermana oznámili voľbu Natea Danielsona.

2:06 - Z celkového ôsmeho miesta si volili zástupcovia Washingtonu Capitals. Predstavitelia tímu z hlavného mesta USA ukázali na na amerického útočníka Ryana Leonarda.

2:00 - Zo siedmej priečky volila Philadelphia Flyers. Po dvoch prekvapivých výberoch prišiel na radu útočník z ruska Matvei Michkov.

1:51 - Arizona Coyotes volila zo šiestej pozície. Do organizácie Coyotes sa sťahuje ruský zadák Dmitry Simashev.

1:44 - V elitnej päťke sa ocitá aj Montreal Canadiens. Zástupcovia Habs si zvolili trochu prekvapujúco rakúskeho obrancu Davida Reinbachera.

1:38 - Aj San Jose Sharks už má za sebou svoju prvú voľbu na drafte. Žraloci si v tohtoročnom drafte v prvom kole zvolili amerického útočníka Willa Smitha.

1:32 - Treťou voľbou tohtoročného draftu sa stal kanadský stredný útočník Adam Fantilli.

1:26 - Zástupcovia Anaheimu Ducks si z celkového druhého miesta volia švédskeho stredného útočníka Lea Carlssona! Ten sa stáva najvyššie draftovaným Európanom.

1:16 -  Ako prví prichádzajú na pódium prichádzajú zástupcovia Chicaga Blackhawks. Podľa očakávania tím z veterného mesta volí Connora Bedarda.

1:07 - Kamery zámorských televízií si veľmi často vyberajú Connora Bedarda. V tejto chvíli je na pódiu Gary Bettman.

0:55 - Predstavitelia tímov NHL už sú v Bridgestone Arene. Draft o pár okamihov začína!

Streda 28.6.2023

23:38 - Trh s voľnými hráčmi si od prvého júla vyskúša tandem Slovákov. Nové pôsobiská si budú hľadať Tomáš Tatar a Jaroslav Halák.

23:14 - Ivan Barbashev bude pokračovať v organizácii Vegas Golden Knights. Rus sa s vedením Zlatých rytierov dohodol na päťročnej zmluve, počas ktorej si priemerne zarobí 5 miliónov dolárov.

22:45 - Zámorím koluje zaujímavá informácia! Milan Lucic a Boston Bruins?

22:00 - Druhý trejd dnešného dňa! Úradujúci šampión z Vegas Reilly Smith sa presúva do Pittsburghu. Golden Knights získali voľbu v treťom kole draftu v roku 2023.

18:39 - Timo Meier ostane Diablom! Švajčiar a New Jersey spečatili osemročný kontrakt vo výške priemerne 8,8 milióna dolárov ročne.

18:03 - David Kämpf ostáva v Toronte! S vedením TML sa dohodol na štvorročnej spolupráci s priemerným zárobkom 2,5 milióna dolárov.

17:41 - Yegor Sharangovich sa dohodol s vedením Calgary Flames. V Alberte podpísal dvojročný kontrakt s priemerným zárobkom 3,1 milióna dolárov.

17:19 - Ross Colton prestupuje! Útočníka Tampy Bay získalo Colorado za 37. voľbu v tohtoročnom drafte.

15:33 - Po včerajších výmenách je dnes zatiaľ ticho, dianie sa však roztočí už v najbližších hodinách.