Main Content

Taylor Hall ako Bedardov parťák? Chicago Blackhawks urobilo veľký krok

utorok, 27. jún 2023 09:46 | Autor: TASR

Taylor Hall
Taylor Hall | zdroj: Instagram Boston Bruins

Kanadský hokejový útočník Taylor Hall sa stal ústrednou postavou výmeny medzi klubmi Boston Bruins a Chicago Blackhawks. Z tímu "medveďov" zamieril do Chicaga spoločne s ďalším útočníkom Nickom Folignom. Chicago za nich obetovalo obrancov Iana Mitchella a Aleca Regulu.

Víťaz Hartovej trofeje pre najužitočnejšieho hráča NHL spred piatich rokov Hall hral za Boston od apríla 2021. V základnej časti ročníka 2022/2023 nastúpil do 61 zápasov, v ktorých nazbieral 36 bodov (16+20). Bostonu pomohol k suverénnemu triumfu v základnej časti, v ktorej tím vytvoril rekord NHL v počte získaných bodov. V play off však Bruins prehrali už v prvom kole, keď v 7 dueloch podľahli Floride. Hall mal v nich bilanciu 5 gólov, 3 asistencie a 4 plusové body. Hlavnou prekážkou v jeho zotrvaní bola zmluva, ktorá mu pre nasledujúce dve sezóny garantuje ročný plat vo výške 6 miliónov dolárov. Od sezóny 2023/2024 začne plynúť nový kontrakt útočníka Davida Pastrňáka, ktorý zaťaží platový strop Bruins sumou 11,25 milióna dolárov. Vedenie Bostonu ešte čakajú rokovania o novej zmluve s viacerými hráčmi vrátane brankára Jeremyho Swaymana, takže hlavným motívom výmeny bola snaha vytvoriť si priestor pod platovým stropom.

Pre 31-ročného Halla je Chicago už šieste pôsobisko v NHL. V roku 2010 ho ako celkovú jednotku draftoval Edmonton, postupne si zahral aj za New Jersey, Arizonu, Buffalo a Boston. Zároveň je desiata jednotka draftu v histórii NHL, ktorá počas kariéry vystriedala šesť a viac pôsobísk. V tomto ukazovateli je rekordér Rob Ramage, ktorý hral za osem rôznych tímov. Podľa zámorských médií by mal Hall v tíme Chicaga pôsobiť aj ako mentor pre Connora Bedarda, ktorého si Blackhawks s najväčšou pravdepodobnosťou vyberú ako celkovú jednotku v nadchádzajúcom drafte.

Blackhawks získali okrem Halla aj práva na Nicka Foligna, ktorému po sezóne 2022/2023 vyprší dvojročný kontrakt. Od 1. júla sa stane nechráneným voľným hráčom. Bývalý kapitán Columbusu, ktorý v NHL hral aj za Ottawu a Toronto, nazbieral v základnej časti 2022/2023 26 bodov (10+16) v 60 zápasoch. V 6 dueloch play off mal bilanciu 1+2.

Obrancovia Mitchell a Regula, ktorých získal Boston, sa zatiaľ natrvalo nepresadili do NHL. Mitchell v nej počas uplynulých troch sezón nastúpil do 82 zápasov, v ktorých nazbieral 16 kanadských bodov a v hodnotení +/- mal bilanciu mínus 21. Regula zatiaľ odohral 21 duelov, v ktorých strelil jeden gól a mal 5 mínusových bodov.