Main Content

Hviezda zo Zvolena a NHL: Ako to je?

pondelok, 26. jún 2023 12:11 | Autor: Róbert Kalnický

Maroš Jedlička
Maroš Jedlička | zdroj: TASR

Maroš Jedlička stále nebol draftovaný do kanadsko-americkej NHL. 20-ročný útočník má v tomto roku svoju poslednú príležitosť. Podarí sa mu to?

Jedlička má za sebou už tri sezóny v seniorskom tíme HKM Zvolen. V nich ukázal obrovskú konzistenciu a zaradil sa medzi najlepších Slovákov v našej najvyššej súťaži. V uplynulom ročníku odohral 39 zápasov, v ktorých získal 35 kanadských bodov, v play-off si v 15 štartoch pripísal ďalších 9. Celkovo v Tipos Extralige odohral už 131 stretnutí, v ktorých pozbieral 87 kanadských bodovv. To je na mladého útočníka výborná vizitka.

V závere sezóny bojoval o premiérovú účasť na svetovom šampionáte, no neprežil posledné škrty a do Rigy sa nepozrel. Novinár Matej Deraj v Hokejportal podcaste spomenul, že Jedlička aj naďalej komunikuje s tímami zo zámoria. Tie prejavujú interes o jeho služby. Ak by nebol draftovaný ani v tomto roku, jeho kroky by mohli viesť cez nováčikovskú zmluvu podobne, ako to bolo v prípade Pavla Regendu, Miloša Kelemena či Patrika Kocha.