Main Content

Nenápadné slovenské meno v drafte: Kde zakotví víťaz USHL?

pondelok, 26. jún 2023 11:44 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Mišiak
Martin Mišiak | zdroj: IG Hockey Slovakia

Draft do kanadsko-americkej NHL je za dverami. Slovensko by mohlo zažiť jeden z najlepších výberov nováčikov vo svojej histórii. Až osmička hráčov by totiž mohla počuť svoje meno v elitnej stovke.

Otvorene sa hovorí o viacerých menách ako Dalibor Dvorský, Samuel Honzek, Maxim Štrbák či Adam Gajan. V ich pozadí však figuruje aj ďalší slovenský tromf, ktorý má za sebou perfektnú sezónu. Je ním stále len 18-ročný útočník Martin Mišiak, ktorý v uplynulom ročníku s tímom Youngstown Phantoms vyhral americkú USHL.

Mišiak má vo veku 18 rokov bohatý hokejový životopis. Už v takto nízkom veku má za sebou 75 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži vo farbách Nových Zámkov. Účastník svetového šampionátu juniorov sa však v sezóne 2022/2023 presunul do zámoria, ktoré mu sadlo. V USHL stihol naskočil v základnej časti do 27 zápasov so ziskom 17 bodov. v play-off odohral 9 stretnutí s bilanciou 2 góly a 8 asistencií.

Mišiak je nenápadným slovenským menom v drafte. Dá sa očakávať, že svoje meno bude počuť niekde na rozmedzí záveru druhého a tretieho kola. Podľa viacerých rebríčkov sa mu predpovedá pozícia niekde okolo 80. miesta. 188 centimetrov merajaúci forward v USHL predviedol kvalitu, ktorú podporil aj dobrými číslami.