Main Content

Futbalistom Nemecka prípravné zápasy nechutia: Prehrali aj s Kolumbiou

streda, 21. jún 2023 08:18 | Autor: TASR

Hansi Flick
Hansi Flick | zdroj: TASR

Futbalisti Nemecka čakajú na víťazstvo už štyri zápasy. Organizátori budúcoročných majstrovstiev Európy prehrali v utorkovom domácom prípravnom zápase v Gelsenkirchene s Kolumbiou 0:2.

Nemci majú ako usporiadatelia európskeho šampionátu istú miestenku a tak v júnovom termíne odohrali tri prípravné stretnutia. Po remíze s Ukrajinou 3:3 a prehre s Poľskom 0:1 nestačili ani na Juhoameričanov a pripísali si tretiu prehru z uplynulých štyroch duelov (0-1-3). Naposledy triumfovali ešte v marci v príprave s Peru.

V Gelsenkirchene boli aktívnejší hostia, ktorí sa ujali vedenia v 54. minúte, keď sa presadil Luis Diaz. V 83. minúte pridal poistku z penalty Juan Cuadrado, keď rukou v šestnástke zahral Joshua Kimmich. Nepresvedčivé výkony stupňujú tlak na trénera Hansiho Flicka pred domácim šampionátom. Nemecko vyhralo z uplynulých 16 duelov pod jeho vedením len štyri.

Hráči Japonska zvíťazili v utorňajšom prípravnom medzištátnom stretnutí v Suite nad Peru 4:1. Kórejská republika remizovala so Salvádorom 1:1.

Českí futbalisti zvíťazili v Podgorici nad domácou Čiernou Horou 4:1, keď rozhodli troma gólmi v druhom polčase. Za hostí skórovali Mojmír Chytil, Michal Sadílek, Lukáš Provod a Adam Hložek. Česko tak zdolalo svojho súpera aj v piatom vzájomnom zápase.