Main Content

Osobné dôvody už nie sú problém? Valerij Ničuškin by mal pokračovať v NHL

utorok, 20. jún 2023 12:58 | Autor: TASR

Valeri Ničuškin
Valeri Ničuškin | zdroj: TASR

Denver 20. júna (TASR) - Ruský hokejista Valerij Ničuškin by sa mal predstaviť v prípravnom kempe Colorada pred začiatkom novej sezóny zámorskej NHL. Pre denník Denver Gazette to potvrdil hovorca klubu Kyle Fredrickson.

Chris MacFarland, generálny manažér Avalanche, pred šiestimi týždňami uviedol, že nemôže poskytnúť bližšie informácie o Ničuškinovi. Dvadsaťosemročný krídelník vynechal z "osobných dôvodov" záverečných päť zápasov v play off. Colorado vypadlo v 1. kole, keď v pozícii obhajcu titulu nestačilo v siedmich dueloch na Seattle.

"Nemôžem komentovať nič, čo sa týka Valerija, okrem toho, že bol v minulosti veľmi dôležitou súčasťou nášho tímu. To je naša nádej, že to tak bude aj v budúcnosti," povedal MacFarland začiatkom mája.

Fredrickson zdôraznil, že Ničuškin "nebol obvinený z trestného činu a v súčasnosti ho úrady nevyšetrujú". Absencia ruského útočníka zrejme vyplynula z incidentu, ktorý sa udial počas play off v jeho hotelovej izbe. V nej našli intoxikovanú ženu. Podľa správy policajného oddelenia v Seattli, ktorú získala agentúra AP, policajti reagovali na tiesňové volanie z hotela Four Seasons v Seattli. Na hráčov Colorada čakal vtedy tretí duel série 1. kola.

Keď policajti dorazili na miesto, 28-ročná žena bola už v sanitke. Zdravotníci mali hovoriť s lekárom tímu Avalanche Bradleym Changstromom, aby zistili viac podrobností. Podľa zverejnenej správy bola žena príliš opitá na to, aby dokázala sama opustiť hotel a musela požiadať o pomoc záchranárov.

Ničuškin má s Avalanche kontrakt platný do konca sezóny 2029/2030. V nedávno skončenom ročníku odohral 53 zápasov v základnej časti NHL, v ktorých zaznamenal 47 bodov (17+30). V play off pridal jeden gól v dvoch stretnutiach.