Main Content

Jeden z martinských hrdinov v play-off je bez klubu: Siahne po ňom Extraligista?

pondelok, 19. jún 2023 18:42 | Autor: Jakub Vaverka

HK Martin
HK Martin | zdroj: TASR

Predaj martinskej licencie do Prešova spôsobil zemetrasenie aj na hráčskom trhu. Jeden zo strojcov bronzového ročníka HK Martin v uplynulom play-off je aktuálne bez klubu. Kto by po ňom mohol siahnuť?

Reč je o martinskom odchovancovi Pavlovi Maťovčíkovi. 21-ročný brankár sa dostal medzi tri žrde Rytierov v play-off, kde sa stal hrdinom predovšetkým štvrťfinálovej série Slovenskej hokejovej ligy proti Gladiators Trnava.

Maťovčík nesklamal ani v semifinále proti neskoršiemu šampiónovi SHL Humennému. Očakávalo sa, že v sezóne 2023/2024 bude jednotkou modro-bielych práve on, ale keďže klub predal licenciu, je momentálne voľným hráčom.

Minulý ročník zakončil s úspešnosťou zákrokov na úrovni 94,17% a dvoma vychytanými nulami. To vzbudilo interes nielen klubov SHL a Extraligistov, ale aj celkov v Česku či v Poľsku.

V tejto chvíli je Maťovčík bez klubu, ale očakáva sa, že už čoskoro po ňom jeden z tímov siahne. Veď získať zadarmo mladého gólmana s potenciálom, ktorý sa presadil aj v play-off, sa nestáva na dennej báze.