Main Content

Prepadne sa Mičkov v drafte? Ruská superhviezda si zavarila

pondelok, 19. jún 2023 10:43 | Autor: Róbert Kalnický

Matvei Mičkov
Matvei Mičkov | zdroj: Twitter Hockey Russia

Najväčšou ruskou nádejou pred draftom je bývalý útočník HK Soči Matvei Mičkov. V minulosti mu bol predikovaný boj o post draftovej jednotky s Connorom Bedardom, no všetko nasvedčuje tomu, že Mičkov nebude ani v elitnej trojke.

V neprospech ruskej superhviezdičky hrá fakt, že má stále platný kontrakt v KHL. S tímom SKA Petrohrad má podpísanú zmluvu do konca sezóny 2025/2026. Milionársky ruský veľkoklub môže robiť problémy. Varovným prstom z minulosti je napríklad Kirill Kaprizov, ktorý taktiež na svoj debut v profilige musel počkať. Niekedy však risk môže byž ziskom. 18-ročnému mladíkovi však nehrá do karát ani jeho chovanie.

Pred draftom totiž odmieta komunikácie s tímami, ktoré volia z prvých pozícií. Arogantné správanie najmladšieho hráča KHL zarazilo nielen hokejovú verejnosť, ale aj samotné tímy. „Je okolo neho veľa záhad. Tímy chcú vedieť, s kým tu majú dočinenia... Existuje teda množstvo záujemcov, ktorí sa s ním chcú stretnúť, ale nedostali odpoveď. Keď sa približujeme k draftu, intrigy okolo neho silnejú," uviedol novinár Elliotte Friedman.

Mičkov sa nezúčastnil ani NHL Draft Combine, na ktorom sa predstavili všetky TOP prospekty tohto leta. V zámorí sa ihneď začali množiť špekulácie, že to je kvoli poklesu v drafte. Z deviateho miesta totiž volí Washington Capitals, kde by sa mohol stretnúť s Alexandrom Ovečkinom.