Main Content

Martin Dúbravka vie, čo Slovensko čaká na Islande: O čom bude tento zápas?

utorok, 13. jún 2023 19:15 | Autor: TASR

Martin Dúbravka
Martin Dúbravka | zdroj: TASR

Martin Dúbravka nedostal gól v drese slovenskej futbalovej reprezentácie už v troch zápasoch po sebe. Túto sériu chce natiahnuť aj v stretnutí proti Islandu, s týmto súperom odohrajú v sobotu Slováci tretí zápas kvalifikácie ME. Dúbravka spolu so stredopoliarom Stanislavom Lobotkom vnímajú tento zápas ako veľmi dôležitý, no nie rozhodujúci.

Dúbravka bol jednotka aj predchádzajúcich zápasoch kvalifikácie proti Luxembursku (0:0) a proti Bosne a Hercegovine (2:0.) Čisté konto pridal aj v novembrovom prípravnom dueli proti Čile. "Bolo by skvelé natiahnuť sériu bez inkasovaného gólu. Ak si udržíme vzadu nulu, sme stále v hre. Nie je to však pre mňa úplne vec, ktorou by som bol posadnutý. Ale samozrejme, udržať nulu vzadu bude dôležité," povedal slovenský brankár.

Nastavenie na zápas bude u neho rovnaké ako v iných dueloch: "Beriem každý zápas rovnako, v mojom prípade sa vôbec nič nemení. Je to dôležitý zápas pre smerovanie v našej skupine. Je možno kľúčový, ale ja ho vnímam ako každý iný. Musíme sa sústrediť na nás. Máme kvalitu, sme spolu nejaký čas a vieme, čo môžeme očakávať. Bude to o súbojoch, oni budú asi nakopávať lopty, ale majú nového trénera a má nový model hry. Nečaká nás nič ľahké, ale opakujem, bude to o nás a na to sa chceme sústrediť."

Po zápase na Islande sa Slováci predstavia na pôde Lichtenštajnska, chcú v nich získať čo najviac bodov. Najlepšie šesť. Pomôcť k nim by mali aj navrátilci do zostavy Marek Hamšík a Milan Škriniar. "Myslím, že si každý uvedomuje, aké kvality majú. Ale treba povedať, že chalani, ktorí ich zaskočili, podali najmä v zápase proti Bosne kvalitný výkon. Ale Marek s Milanom vedia ostatných usmerniť, osobne sa na nich na ihrisku veľmi teším," dodal Dúbravka.

Ich návrat vníma ako veľkú vzpruhu aj stredopoliar Stanislav Lobotka: "Je to veľká pomoc. Milan je jeden z najlepších obrancov na svete, druhý je legenda reprezentácie. To nám určite pomôže."

Lobotka sa do reprezentácie dostavil po veľkých oslavách, ktoré si užil v Neapole. Jeho SSC získal po dlhých 33 rokoch titul v Serii A. "Bolo to niečo neopísateľné, to sa musí zažiť, nedá sa to opísať. Odohral som v lige 38 zápasov, k tomu zápasy v Lige majstrov a reprezentácii. Cítim únavu, ale neviem, či zo zápasov, alebo z osláv. Bolo toho dosť, ale svaly vydržali a som zdravý. Myslím teraz iba na reprezentáciu a potom chcem myslieť na oddych."

Aj 28-ročný Lobotka vníma zápas na Islande ako dôležitý, no poznamenal, že nebude ešte rozhodujúci. "Bude to ťažký zápas. Island má dobrý tím, prehral s Bosnou a bude chcieť vyhrať. Verím, že nám to vyjde. Musíme sa nebáť hrať, aj keď možno pokazíme. Nemôžeme iba brániť. Veci, ktoré trénujeme už dlhšie, sa nám pomaly dostávajú do hláv."