Main Content

Príbehy finále NHL: Vo Vegas titul nezískal, teraz chce svojich bývalých spoluhráčov rozosmutniť

pondelok, 5. jún 2023 14:01 | Autor: Róbert Kalnický

Nick Cousins
Nick Cousins | zdroj: TASR

Ďalším zaujímavým príbehom vo finále tohtoročnej edície kanadsko-americkej NHL je Nick Cousins. 29-ročný Kanaďan chce rozosmutniť svojich bývalých spoluhráčov a premiérovo sa potešiť zo Stanley Cupu.

Príbeh Cousinsa v najlepšej hokejovej lige sveta štartuje v lete v roku 2011. Z celkového 68. miesta v treťom kole tohto Kanaďana draftovala Philadelphia Flyers. V prvom tíme Letcov sa naplno usadil až v sezóne 2016/2017. Ďalšie dva ročníky strávil v Arizone, následne sa presunul do Montrealu. V rámci Trade Deadline v roku 2020 po ňom siahlo Vegas, ktoré malo najvyššie ambície. Zlatí rytieri kráčali play-off presvedčivo, no sen o finále sa rozplynul vo finále konferencie. Zlatí rytieri totiž podľahli Dallasu 1:4 na zápasy.

Práve prehra v tejto sérii znamenala Cousinsov koniec v organizácii. Od roku 2020 do roku 2022 pôsobil v Nashville, kde väčší úspech nedosiahol. V lete po ňom siahla Florida Panthers, ktorá mu ponúkla dvojročný kontrakt. Cousins vytvoril veľmi silný druhý útok spoločne so Samom Bennettom a Matthew Tkachukom. V piatom zápase druhého kola dokonca strelil víťazný gól svojho tímu a poslal ho do finále konferencie.

Nick Cousins prežíva aktuálne najvydarenejší ročník v kariére. Jeho cieľom je jednoznačne získať Stanley Cup, no na to musí vo finálovej sérii pretlačiť svojich bývalých spoluhráčov. Florida v sérii prehráva 0:1 a ďalší duel je na programe dnes od druhej hodiny SELČ.