Main Content

Presadí sa Filip Mešár v budúcej sezóne v prvom tíme Montrealu?

nedeľa, 4. jún 2023 14:46 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Filip Mešár bude na začiatku sezóny bojovať o svoje miesto v prvom tíme Montrealu Canadiens. Aké sú jeho vyhliadky pred nasledujúcim ročníkom?

Popradský odchovanec strávil ročník 2022/2023 v OHL v tíme Kitchener Rangers. Ďalšie kroky Slováka, ktorý bol draftovaný v prvom kole, by mali viesť do AHL. Dá sa očakávať, že vedenie Habs bude chcieť šikovného praváka ešte viac zapracovať v procese kariérneho rastu. Po roku v juniorskej súťaži sa však neočakáva, že by sa priamo mohol dostať do prvého tímu Montrealu Canadiens.

V sezóne 2022/2023 odohral 19-ročný útočník v základnej časti 52 zápasov, v ktorých pozbieral 51 kanadských bodov. V play-off si pri deviatich zápasoch pripísal ďalšie štyri zápisy. Jeden duel odohral aj v AHL, no v ňom nebodoval. Práve v Lavale by mal Mešár naďalej pokračovať vo svojom rozvoji. Dá sa očakávať, že v prípade kvalitných výkonov dostane Mešár pričuchnúť aj k najlepšej hokejovej lige sveta.

V budúcej sezóne by mal totiž byť v podobnej úlohe, v akej v tomto ročníku boli Jesse Ylönen, Anthony Richard či Rafael Harvey-Pinard. Všetci odštartovali v Lavale, no napokon dostali aj niekoľko príležitostí aj v prvom tíme.