Main Content

GAME 1 sa môže zapísať do histórie: Nastane paradox po 54 rokoch?

sobota, 3. jún 2023 20:21 | Autor: Róbert Kalnický

Sergej Bobrovskij
Sergej Bobrovskij | zdroj: TASR

Otvárací zápas tohtoročného finále Stanley Cupu môže priniesť nevídaný paradox, ktorý sa naposledy udial v roku 1969. Týka sa brankárskeho postu oboch celkov.

Naposledy, pred vyše pol storočím totiž do úvodeného finálového duelu Stanley Cupu nastúpili iní brankári, ako tí, ktorí otvorili vyraďovaciu časť. Bolo tomu tak v sérii medzi Montrealom Canadiens a St. Louis Blues. Tentokrát na to môže nadviazať tandem Sergei Bobrovskij a Adin Hill.

Florida Panthers totiž do vyraďovacích bojov vstúpila zápasov v Bosotne. Skúsený Rus však nebol fyzicky ešte stopercentne fit, a tak dostal príležitosť Aley Lyon. Bobrovskij sa medzi tri žrde postavil prvýkrát až v treťom zápase tejto série, keď vystriedal svojho kolegu. Odvtedy už ho do bránkoviska nepustil a chytil obrovskú formu. Podarilo sa mu do šialenstva priviesť strelcov Bostonu, Toronta aj Caroliny. Preto ho teraz čaká premiérové finále v kariére.

Rovnaký osud postihol aj Laurenta Brossoita. Vegas otvorili vyraďovačky práve s týmto gólmanom, no v súčasnosti si bránkovisko podmanil Adin Hill. Brossoit sa síce častejšie dostával do bránkoviska, no očakáva sa, že jednotkou v záverečnej sérii celého play-off bude Hill. 27-ročný Kanaďan sa v play-off dostal do bránkoviska v 11 prípadoch, kde si drží 93,71-percentnú úspešnosť zákrokov.