Main Content

Djokovič sa najprv trápil, ale napokon to zvládol: Už je v 3. kole RG

piatok, 2. jún 2023 19:04 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Srbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 3. kole si v pozícii nasadenej trojky poradil na parížskej antuke so Španielom Alejandrom Davidovichom Fokinom za tri hodiny a 36 minút 7:6 (4), 7:6 (5), 6:2.

Djokovič sa musel na víťazstvo nadrieť, prvé dva sety rozhodol vo svoj prospech až v tajbrejkoch, pričom v tom otáčal z 1:3. Odpor súpera zlomil až v treťom sete, keď v druhom geme zobral Španielovi servis a vytvoril si rozhodujúci náskok 3:0.

Do osemfinále postúpil aj Rus Karen Chačanov, ktorý ako nasadená jedenástka zdolal Austrálčana Thanasiho Kokkinakisa 6:4, 6:1, 3:6 a 7:6 (5). Jeho ďalším súperom bude Talian Lorenzo Sonego, ktorý vyradil siedmeho nasadeného Andreja Rubľova. S Rusom prehral prvé dva sety, ale napokon dokázal zvíťaziť 5:7, 0:6, 6:3, 7:6 (5) a 6:3. Duel trval tri hodiny a 42 minút.

"Neuveriteľný comeback. Od polovice stretnutia som začal hrať agresívnejšie ako v prvom a druhom sete. Ak on hrá agresívne, tak je proti nemu ťažké hrať. Mal som správny prístup a všetko som zmenil," vyjadril sa Sonego podľa agentúry AFP.