Main Content

Je toto krok, ktorý dostane Pittsburgh Penguins späť do play-off?

štvrtok, 1. jún 2023 20:48 | Autor: TASR

Logo Pittsburgh Penguins
Logo Pittsburgh Penguins | zdroj: S7

Hokejový klub Pittsburgh Penguins zo zámorskej NHL angažoval Kylea Dubasa ako riaditeľa pre hokejové operácie. Nahradil na tejto pozícii Briana Burkea, ktorhoé vedenie spolu s generálnym manažérom Ronom Hextallom odvolalo po skončení sezóny. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

Dubas pôsobil deväť sezón v Toronte, z toho uplynulých päť ako generálny manažér. Vedenie Maple Leafs sa však rozhodlo nepredĺžiť mu zmluvu a nahradil ho Brad Trelivino.

Päťdesiatsedemročný Kanaďan vymení Briana Burka, s ktorým Pittsburg ukončil kontrakt 14. apríla. "Tučniaci" ukončili unikátnu sériu, keď sa prebojovali do play off v uplynulých šestnástich sezónach za sebou. Prvýkrát od roku 2006 chýbajú vo vyraďovacej časti. Žiadny iný klub v hlavných profesionálnych severoamerických súťažiach neťahal takú dlhú postupovú šnúru.

"Som nadšený, že sa môžem pripojiť k organizácii Pittsburgh Penguins a všetkým v rámci Fenway Sports Group. Hlboko si vážim príležitosť, ktorá je predo mnou. Skupina vlastníkov, vedenie FSG a zamestnanci Penguins sú skvelí. Všetci preukázali jasné odhodlanie vybudovať najlepšiu hokejovú organizáciu," povedal Dubas.