Main Content

Plány s Adamom Ružičku: Čaká Slováka sťahovanie?

štvrtok, 1. jún 2023 12:38 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

V Calgary Flames dochádza k prestavbe celého manažérskeho tímu. Novým generálnym manažérom Plameňov bude od ročníka 2023/2024 bývalý hráč Craig Conroy. Mnohých fanúšikov preto zaujíma otázka, čo bude ďalej s Adamom Ružičkom.

24-ročný bratislavský rodák má ešte rok platnú zmluvu. Z aktuálnych podpísaných forwardov na súpiske Flames poberá suverénne najmenšiu čiastku, no má jeden z najväčších potenciálov vôbec. Ten potvrdil vlani, keď počas zranenia Jonathana Huberdeaua doslova exceloval. Hoci nemal najvydarenejší koniec sezóny, ročník bol najlepším v jeho kariére. V profilige sa totiž dostal do akcie v 44 dueloch, v ktorých si pripísal bilanciu 6 gólov a 14 asistencií.

Čo však bude ďalej? Ešte stále nie je známe meno nového trénera. Kuloáre však naznačujú, že do Alberty by sa mohol presunúť skúsený Gerard Gallant, čo by mohlo otvoriť dvere Ružičkovi do prvého tímu. Skúsený 59-ročný lodivod naposledy viedol New York Rangers, kde ukázal, že vie pracovať s mladými hráčmi. Dobré sezóny prežili Filip Chytil aj Kaapo Kakko. Podobne by na nich mohol vo farbách Flames nadviazať aj práve Ružička.

Presun do inej organizácie sa preto v tomto okamihu neočakáva. Podľa papierových predpokladov, aj podľa podpísanej zmluvy, by mal byť slovenský center stabilnou súčasťou prvého tímu. To, či sa však dokáže presadiť naplno, je už iba na ňom.