Main Content

Trejd v najvyššej súťaži: Nové adresy pre tandem útočníkov

štvrtok, 1. jún 2023 12:28 | Autor: Róbert Kalnický

Michal Kabáč
Michal Kabáč | zdroj: TASR

Prvý júnový deň priniesol nevídaný trejd v slovenskej najvyššej súťaži. Postarali sa oň tímy Banskej Bystrice a Michaloviec. Na nové adresy putujú dve známe mená.

Spod Urpína sa na Zemplín presúva 27-ročný útočník Michal Kabáč. V uplynulom ročníku bol tento odchovanec Liptovského Mikuláša kapitánom Baranov, no bodovo sa mu príliš nedarilo. V 44 dueloch základnej časti si pripísal len štyri góly a sedem asistencií. Vo vyraďovacích bojoch naskočil do siedmich duelov, v ktorých mal na konte dva body za gól a asistenciu. Počas svojho pôsobenia v najvyššej súťaži hral aj za Liptovský Mikuláš či Martin.

Opačným smerom putuje o dva roky mladší Roman Žitný. Pre šikovného útočníka to po Slovane Bratislava, Košiciach, Nitre a Michalovciach bude už piate extraligové pôsobisko. V uplynulom ročníku sa Žitný predstavil v 50 dueloch základnej časti, v ktorých si pripísal 15 gólov a 11 asistencií. Vo vyraďovačkách sa mu až tak nedarilo, keď strelil 3 góly a pridal jednu asistenciu v jedenástich štartoch.