Main Content

POTVRDENÉ: Pod Pustým hradom pokračuje trojica legionárov

streda, 31. máj 2023 11:03 | Autor: Róbert Kalnický

Michael Huntebrinker
Michael Huntebrinker | zdroj: TASR

Vedenie HKM Zvolen predlžovalo zmluvy. Na spolupráci so strieborným medailistom zo sezóny 2022/2023 sa dohodla hneď trojica zámorských legionárov. Klub o tom informoval na svojom webe.

Ďalší ročník v tíme pridajú útočníci Michael Huntebrinker a Chris Langkow, spoluprácu s HKM predĺžil aj obranca Alec Rauhauser. Huntebrinker prišiel do slovenskej najvyššej súťaže pred začiatkom uplynulého roka. Celkovo v základnej časti odohral 50 duelov so ziskom 50 bodov, v play-off pridal ďalších 7 bodov v 17 štartoch. 

Langkow je slovenským fanúšikom dobre známy. Na Slovensku pôsobil po prvýkrát v sezóne 2018/2019, keď v našej najvyššej súťaži pôsobil tím MAC Újbuda, následne sa presunul do Nových Zámkov a od sezóny 2022/2023 je súčasťou HKM. V základnej časti odohral 42 zápasov, v ktorých pozbieral 39 kanadských bodov, v play-off aj vinou zranení naskočil len do 3 stretnutí. V nich sa do štatistík zapísal jednou asistenciou.

Rauhauser sa chystá na svoju tretiu sezónu v našej najvyššej súťaži. Vôbec po prvýkrát v nej pričuchol v ročníku 2020/2021 vo farbách DVT Jegesmedvék Miskolc. Následne sa vrátil do zámoria, no pred sezónou 2022/2023 po ňom siahol Zvolen. Rauhauser sa potvrdil ako výborný defenzívny zadák. Hoci získal v základnej časti len jeden bod, veľmi cenný bol pre svoj tím najmä vo vyraďovacích bojoch, kde jeho čas na ľade vďaka dobrej robote vzadu výrazne rástol.