Main Content

Ako sa rozhodne muž, ktorý je dôležitejší ako Messi?

utorok, 13. marec 2012 14:16 | Autor: Jakub Vaverka

Ako sa rozhodne muž, ktorý je dôležitejší ako Messi?
Ako sa rozhodne muž, ktorý je dôležitejší ako Messi? | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA, youtube.com

Pre mnohých je Pep Guardiola niečo ako spasiteľ. Trénerom A mužstva FC Barcelona sa stal v čase, keď nadvládu nad Španielskom držal pevne vo svojich rukách Real Madrid a Katalánci sa museli zväčša uspokojiť „len“ s druhým miestom.

Odstup medzi týmito dvoma tímami sa naplno ukazoval aj vo vzájomných zápasoch zvaných El Clásico, v ktorých boli víťazstvá Bieleho Baletu oveľa častejšie ako v súčasnosti. Barcelona robila čo mohla, no zabrala až zmena trénera. Kormidla sa ujal odchovanec Blaugranas Pep Guardiola, ktorý začal svoj tím pretvárať na svoj obraz. 

Starší hráči ako napríklad Ronaldinho či Sylvinho dostali padáka a šancu dostávali mladé talenty ako Pedro, Busquets alebo Piqué.  Barcelona časom úplne zmenila svoju tvár a svoj herný štýl vedela využiť na maximum. V priebehu troch rokov vyhral Josep Guardiola so svojim mužstvom všetko čo sa dalo a preto mnohí tvrdia, že už nemá viac motiváciu na to,  aby ďalej pokračoval pri kormidle Kataláncov. On sám však všetko necháva pod rúškom tajomstva a dodnes nevyriekol svoj ortieľ, a teda či na Camp Nou ostáva, alebo po sezóne odíde ľudovo povedané o dom ďalej.

Klubový prezident Sandro Rosell má na čele už o niekoľko vrások viac, pretože stále nevie na čom je. Guardiolu nepriamo presviedčajú aj hráči a chcú, aby ostal. Známy je menší incident medzi Farbegasom a Guardiolom, keď pri striedaní španielsky stredopoliar povedal Guardilovi, aby už konečne podpísal novú zmluvu, čo Pepa mierne naštvalo (pozrite si video).

Reakcia Guardiolu na Fabregasovo odporučenie, aby podpísal rýchlo zmluvu.

O tom, aký je Guardiola dôležitý pre Barcelonu svedčí aj výrok najlepšieho hráča na svete Lionela Messiho , ktorý sa včera vyjadril, že Guardiola je pre Barcelonu dôležitejší ako on a ako ktorýkoľvek iný hráč. „Guardiola znamená pre Barcu viac ako Messi. Odvtedy, čo prišiel do klubu sa toho veľa zmenilo. Dosiahli sme takmer všetko podstatné, čo sa dá. Chceme však aby pokračoval," povedal Messi počas akcie firmy EA Sports.

Vyzerá to však tak, že celá záležitosť sa blíži ku koncu a Pep sa vyjadril, že o svojej budúcnosti sa rozhodne dnes poprípade zajtra. Jeho rozhodnutie však nezaujíma len Barcelonu. Ako na ihlách je aj majiteľ Chelsea Roman Abramovič, ktorý sa netají tým, že Guardiolu by rád videl na lavičke Londýnčanov. Odchodom bývalého barcelonského kapitána by istotne odľahlo aj Realu Madrid, pretože odkedy je Guardiola trénerom Blaugranas, tak Biely Balet zvíťazil v El Clásicu len raz.

Či Pep Guardiola ostane tam, kde ho všetci ospevujú a s dávkou nadsázky povedané považujú za Boha,  alebo odíde skúsiť trénersky chlebík inde, by sme sa mali dozvedieť v najbližších dňoch. Podľa nás je však pravdepodobnejšia možnosť „A“.

Dôležitosť Guardiolu pre Barcelonu vyjadruje aj toto video.

ANKETA : Myslíte si, že Pep Guardiola ostane v Barcelone aj po sezóne ?