Main Content

Tyler Bertuzzi má možnosti: Kto siahne po produktívnom útočníkovi?

utorok, 30. máj 2023 14:17 | Autor: Róbert Kalnický

Tyler Bertuzzi a Boston
Tyler Bertuzzi a Boston | zdroj: TASR

Tyler Bertuzzi po konci sezóny bude voľným hráčom. O 28-ročného útočníka bude na trhu interes, pretože sa výborne prezentoval vo farbách Bostonu Bruins v play-off. Ktoré tri tímy prichádzajú do úvahy?

Jednou z reálnych alternatív je Boston Bruins. Medvede prejdú procesom prestavby a budúcnosť niektorých opôr je nejasná. Stále nie je isté, či budú pokračovať lídri ako David Krejčí a Patrice Bergeron, čo môže otvoriť cestu práve pre Bertuzziho. Vo vyraďovacích bojoch si pripísal 10 kanadských bodov pri 7 štartoch, takže do organizácie zapadol.

Ďalšou možnosťou je návrat do Detroitu. Červené krídla Bertuzziho draftovali v roku 2013 v druhom kole z celkového 58. miesta. V tejto organizácii prežil celý začiatok svojej kariéry a DRW na ňom môžu stavať aj v nasledujúcich rokoch. Poslednou destináciou je Toronto Maple Leafs. Javorové listy sa po 19 rokoch dostali do druhého kola play-off, no v ňom sklamali. Od ročníku 2023/2024 bude v tíme nový generálny manažér, takže sa očakávajú zmeny. Tyler Bertuzzi by jednou z nich mohol byť.