Main Content

Adin Hill s najdôležitejšou nulou v kariére: Nenápadný majster sveta môže vyhrať Stanley Cup

utorok, 30. máj 2023 07:35 | Autor: Jakub Vaverka

Adin Hill
Adin Hill | zdroj: TASR

Brankár Vegas Golden Knights Adin Hill si pripísal druhý shutout vo finále Západnej konferencie NHL a aj jeho výkon prispel k tomu, že si VGK zahrá druhýkrát v histórii o Stanley Cup. 

Adin Hill predvádza počas celého play-off fantastické výkony, pritom, keby sa jeho kolega Laurent Brossoit v sérii prvého kola proti Winnipegu Jets nezraní, zrejme by sa do brány nikdy nedostal. 

Celkovo, Hilla medzi tri žrde Vegas dostala celá plejáda okolností, pretože k dispozícii trénerovi Bruceovi Cassidymu nie sú ani gólmani Logan Thompson a Robin Lehner, ktorí boli v klubovej hierarchii taktiež pred Hillom. To je ale minulosť, Adin, rodák z kanadského Comoxu, píše jeden z najkrajších príbehov aktuálneho play-off.

Počkal si na svoju príležitosť a poriadne sa jej chytil za pačesy. Málokto vie, že má na svojom konte titul majstra sveta, bol súčasťou tímu Kanady na MS 2021 v Rige, kde dal taktiež o sebe vedieť. V Arizone sa stal nadbytočným, v San Jose sa poriadne neohrial, no a teraz, teraz bude bojovať o Stanley Cup.

Vychytané nuly v Game 3 (výhra Vegas 4:0) a v Game 6 (výhra Vegas 6:0) bijú do očí. Kto ale Vegas sleduje, potvrdí, že Hill drží Knights nad vodou prakticky v každom zápase vyraďovacích bojov. Uvidíme, ako mu to pôjde proti Floride Panthers.