Main Content

GM Arizony Armstrong o Kochovi: Takéto sú aktuálne informácie

nedeľa, 28. máj 2023 14:31 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Koch
Patrik Koch | zdroj: TASR

V posledných týždňoch rezonuje médiami informácia o presune Patrika Kocha do NHL. V rozhovore pre český portál hokej.cz prezradil viac generálny manažér Kojotov Bill Armstrong.

Najpovolanejší muž z organizácie Yotes sa zúčastnil svetového šampionátu v Rige a Tampere, kde pozorne sledoval voľných európskych hráčov. Redaktori českého webu sa ho rovno opýtali aj na Patrika Kocha. Armstrongova reakcia je veľavravná: „Patrik Koch? Čoskoro budeme mať stretnutie, kde budeme diskutovať o všetkých voľných hráčoch z Európy, ktorých by sme mohli podpísať. Ale najprv musím ísť tam, než vám niečo prezradím."

Armstrong čelil otázke aj ohľadom Miloša Kelemena: „Dôrazný a tvrdý útočník, veľmi efektívny. Ale stále sa trochu musí prispôsobiť zámorskému hokeju, menšiemu ihrisku, aby robil všetko o trochu rýchlejšie. Musí pracovať i na svojej technike. Ale cítím, že by mohol urobiť pokrok a presadiť sa aj v NHL."

V organizácii Arizony je ešte aj tretí slovenský hokejista. Konkrétne mladý Adam Žlnka, ktorého Yotes draftovali v uplynulom roku v siedmom kole z celkového 207. miesta. Zmluvu s tímom NHL zatiaľ nepodpísal a ročník 2022/2023 strávil v USHL v tíme Sioux Falls Stampede. Jeho ďalšie kroky by mali smerovať do NCAA, kde by jeho novým pôsobiskom mala byť Univerzita Northeastern.