Main Content

ViOn zdolal Prešov a pokračuje medzi elitou: Kouč Galád nechcel komentovať budúcnosť

sobota, 27. máj 2023 15:42 | Autor: TASR

ViOn Zlaté Moravce
ViOn Zlaté Moravce | zdroj: TASR

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble budú sa udržali v najvyššej slovenskej súťaži.

V odvetnom zápase baráže o Fortuna ligu zdolali na domácom ihrisku FC Tatran Prešov 3:0. Prešovčania na pôde súpera nezúročili domáce víťazstvo 1:0 a naďalej zostanú v druhej najvyššej súťaži.

Obe mužstvá mali v prvom polčase niekoľko sľubných príležitostí skórovať, pričom viac z hry mali domáci. V 25. minúte si Mondek zasekol loptu v šestnástke, zbavil sa Šimka a obstrelil brankára Kučinského - 1:0. V 39. minúte Čonka fauloval v pokutovom území Matosa, no následnú Dolného penaltu zmaril domáci brankár Lukáč.

Druhé dejstvo bolo dlho o vyčkávaní na chybu súpera a obojstranne pozorných defenzívach. Dôležitý a napokon aj rozhodujúci, gól dosiahli domáci v 69. minúte po Pinteho prihrávke Ikugarovi, ktorý upravil na 2:0. Prešovčania sa v závere snažili vystupňovať tlak, dostali sa na dostrel Lukáčovej bránky, no neskórovali. Naopak, v nadstavenom čase sa do otvorenej obrany hostí dostal Mondek, ktorý pohodlne spečatil víťazstvo Zlatých Moraviec.hlas po stretnutí:

Ivan Galád, tréner Zlatých Moraviec: "Mám rád druhé barážové stretnutia. Musím sa poďakovať svojmu realizačnému tímu, chlapcom a všetkým ľuďom vo ViOne. Môžem ísť teraz na ryby, ako to robím vždy. Mondekovi som pred zápasom povedal, že dá dva góly, ako sa mi to prisnilo. O mojej budúcnosti sa nebavme teraz. Táto záchranárska misia bola skutočne najťažšia zo všetkých, ktoré som doteraz absolvoval."