Main Content

Žilinský tréner hovorí o výbornom výkone: MŠK teší postup do pohárovej Európy

piatok, 26. máj 2023 20:34 | Autor: TASR

Roland Galčík
Roland Galčík | zdroj: Daniel Stehlík

Futbalisti MŠK Žilina porazili vo finále baráže o Európsku konferenčnú ligu na svojej pôde MFK Ružomberok 3:1 a zahrajú si v pohárovej Európe.

Triumf pod Dubňom sa ale nerodil ľahko. „Prvý polčas v našom podaní nebol dostatočne rýchly, boli sme opatrní, nedostávali sme súpera do bloku. Myslím si, že hosťom sa darila obranná hra, boli v dobrých pozíciách. Gól nám pomohol, mohli sme začať hrať svoju hru. Do druhého polčasu sme chceli súpera viac otvoriť, využívať línie, súperovi sa však darilo ich získavať a prípadne kontrovať," rozhovoril sa kouč MŠK Jaroslav Hynek. 

„Ružomberok má kontry veľmi silné a nebezpečné. Mohli sme dať na 2:0 a súperovi odskočiť, ale nepremenili sme veľkú šancu a dostali sme na 1:1. Dobrými striedaniami sme hru oživili, Addo prakticky hneď prihrával na gól na 2:1," pokračoval Hynek.

„Potom sme dali tretí gól, zmenili sme rozostavenie a súpera sme už nepustili do ničoho zásadného. Dnes to bol výborný, koncentrovaný výkon, sme radi, že sa nám podarilo postúpiť do EKL," dodal kouč Šošonov.