Main Content

Španielsky súd rasizmus na Viniciusa len tak nenechá: Začalo rozsiahle vyšetrovanie

piatok, 26. máj 2023 20:11 | Autor: TASR

Vinicius Junior Jr. (vpravo)
Vinicius Junior Jr. (vpravo) | zdroj: TASR

Súd vo Valencii začal v piatok vyšetrovanie rasistického správania španielskych futbalových fanúšikov voči hráčovi madridského Realu Viniciusovi Juniorovi. Informovala AP.

Španielska polícia už v priebehu týždňa zatkla vo Valencii tri osoby, ktoré v nedeľu rasovo urážali brazílskeho útočníka. Stalo sa tak v zápase 35. kola La Ligy medzi FC Valencia a vlaňajším španielskym šampiónom. Podľa AP súd v niektorej fáze procesu požiada Viniciusa, aby prostredníctvom videohovoru podal svedectvo.

V utorok zatkli aj štyroch ľudí podozrivých z toho, že zavesili z mosta nafukovacieho panáka s podobizňou Viniciusa Juniora. Chuligáni Atletica Madrid sa uchýlil k tomuto kroku pred januárovým derby neďaleko tréningového centra Realu.

Za uplynulé dva roky riešilo vedenie La Ligy celkovo deväť sťažností týkajúcich sa rasovo motivovaného správania sa voči Viniciusovi Juniorovi. Hráč dokonca v apríli svedčil na súde proti fanúšikovi Mallorky, ktorého ospravedlnenie neprijal a žiadal najprísnejší trest. Majiteľ sezónnej permanentky klubu z Baleárskych ostrovov nazval hráča Realu opicou vo februárovom zápase s "bielym baletom".