Main Content

Nešťastný Jordan Staal poslal svojich starších bratov do finále Stanley Cupu

štvrtok, 25. máj 2023 10:57 | Autor: Róbert Kalnický

Bratia Staalovci
Bratia Staalovci | zdroj: Twitter

Epické vyvrcholenie malo štvrté finále Východnej konferencie, v ktorom si Florida Panthers vyslúžila postup do finále celého play-off. Po výhre 4:3 ovládla sériu pomerom 4:0 na zápasy a teší sa z obrovského úspechu.

Kľúčový okamih prišiel v úplnom závere. Necelú minútu pred koncom sa totiž dopustil útočného faulu kapitán Carolliny Jordan Staal. Rozhodcovia ho poslali na trestnú lavicu a potom to prišlo. Cats počas početnej výhody mali viacero príležitostí, no o všetkom rozhodol Matthew Tkachuk, ktorý 4,3 sekundy pred koncom prekonal Andersena a strelil víťazný gól nielen zápasu, ale celej série. Vyše 20 tisíc fanúšikov v FLA Live Arene začali ihneď oslavovať.

Veľmi smutným hrdinom okamihu sa stal práve 34-ročný kapitán Hurikánov Jordan Staal. Po jeho faule totiž do finálového súboja postupujú aj jeho starší bratia Eric a Marc. Obaja podpísali zmluvu s vedením Cats pred sezónou a ihneď sa stali neodmysliteľnou súčasťou tímu. Obaja veteráni podávajú stabilné výkony. Hoci už nie sú najmladší, ich prínos je obrovský. Teraz môžu zabojovať o najcennejšiu trofej.