Main Content

Nový klub Tomáša Tatara? Toto sú zaujímavé indície

streda, 24. máj 2023 11:44 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Tomáš Tatar je v kurze. Slovenský hokejový útočník nemá zmluvu a jeho ďalšie zotrvanie v New Jersey Devils je neisté. Podľa posledných informácií a šumov zo zámoria by mal zmeniť klub. Nové indície o jeho tíme sa postupne vyplavujú na povrch.

Hoci Tatar zažil výbornú základnú časť, v ktorej pravidelne nastupoval v elitnej formácii Diablov, prišiel veľký prepad. V play-off totiž skúsený forward odohral všetky zápasy svojho tímu, no dosiahol len jediný gól. Odborníci na profiligu varujú, že práve toto je bijúce na poplach, pretože Tatarovi sa v play-off dlhodobo nedarí. Dôkazom toho je aj fakt, že sa mu nedarilo vo vyraďovacích bojoch napríklad vo farbách Vegas či Montrealu.

A kto môže byť novým zamestnávateľom slovenského krídelníka? Zámorské médiá vo veľkom spomínajú spojitosť s Chicagom Blackhawks. Dôvodov je hneď viacero. Neočakáva sa, že Čierny jastraby budú bojovať v najbližších rokoch o play-off. Navyše, v prípade Tatara sa jedná o dobrú kombináciu v pomere cena-výkon. Ďalším faktorom je, že sa Tatar môže stať mentorom Connora Bedarda, ktorého Hawks v lete draftujú.