Main Content

Elitná jedenástka 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 12. marec 2012 15:51 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 21. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez víkend pokračovala Corgoň liga 21. kolom. V tomto kole sa útočníci nevyznamenali a padlo iba chudobných 6 gólov. Preto tentoraz majú v našej zostave kola prevahu defenzívni hráči. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Slovan)
– Brankár úradujúceho majstra sa v uplynulom kole vrátil na trávnik, kde sa vypracoval na dobrého gólmana. A asi ani sám netušil, že si až tak zachytá. Hneď na začiatku ho zahrial Viazanko a vyznamenal sa aj pri strelách Isolu či Sekuliča. Vybehnutím zmaril aj šancu Diabyho. Hlavne on svojím čistým kontom dal Slovanu šancu v Košiciach vyhrať.

Obrancovia

Michal Pančík (Banská Bystrica) – Univerzálny futbalista musel v Zlatých Moravciach nastúpiť na poste pravého obrancu, keďže Turňa mal trest. A svojím výkonom potvrdil, že odvádza spoľahlivé výkony na každom poste, kde ho tréner postaví. Dvakrát čisto zastavil Husára, ktorý by inak už bol sám pre brankárom a navyše ideálnym centrom vyzval k zakončeniu Hučka.

Jozef Piaček (Žilina)
– Pilier žilinskej obrany urobil na trávniku Nitry aj niečo navyše. Zaznamenal totiž druhý gól zápasu a aj preto Žilina v pohode dohrala zápas až do víťazného konca. Žilinský stopér si počínal úspešne aj vo vzdušných súbojoch proti Šimonekovi a Kroupovi. Aj vďaka nemu žilinská obrana gól v zápase neinkasovala.

Ján Gajdošík (Senica) – Senický kapitán nepatrí medzi vychýrených strelcov gólov, ale zdá sa, že chytil minulý týždeň slinu. Popri dobrých výkonoch v obrane najprv skóroval v Slovenskom pohári a cez víkend rozhodol jediným gólom o ďalšom víťazstve svojho mužstva v Dunajskej Strede. Bol to preňho iba tretí gól v najvyššej súťaži, ale mal cenu posunu jeho mužstva na tretie miesto tabuľky.

Ricardo Nunes (Žilina) – Portugalský futbalista s juhoafrickými koreňmi ukázal svoje kvality aj v Nitre. V obrane ho príliš Nitrania nezamestnali a tak to využíval on, na výpady po ľavej strane. Svoj výkon vyšperkoval rozohratím rohového kopu, po ktorom padol druhý gól Žiliny v zápase a pomohol ním mužstvu k bez problémovému zvyšku stretnutia.

Stredopoliari

Tomáš Kóňa (Senica) – Od začiatku jari potvrdzuje tento člen širšieho kádra reprezentácie, že má veľmi dobrú formu. Bez neho už snáď ani senická hra nemôže fungovať. Práve on je tým článkom, ktorý prepája útok s obranou a na poste defenzívneho štítu čisto odoberá lopty súperovým hráčom. Aj v Dunajskej Strede operoval na veľkom priestore a často si pýtal loptu.

Peter Šinglár (Košice) – Čoskoro 33-ročný bývalý slovenský futbalový reprezentant sa po návrate do Košíc stal lídrom mladého mužstva. Z pravej strany obrany ho presunuli na post defenzívneho stredopoliara a aj vďaka kapitánskej páske riadi hru Košíc. A proti Slovanu podal veľmi dobrý výkon a v spolu s Isolom sa dobre dopĺňali. Navyše dvakrát sa pokúsil ohroziť súperovu bránu, keď predtým dobre vyviezol loptu.

Štefan Zošák (Prešov) – Kmeňový hráč Žiliny sa v zime vrátil na miesto, kde sa pred takmer 28 rokmi narodil. V Prešove si od neho veľa sľubujú a on im dôveru začína pomaly splácať. Počas celého zápasu sa snažil vymýšľať akcie pre svojich spoluhráčov a jeho priame kopy narobili obrane Trenčína starosti. Aj vďaka nemu sa Prešov tešil z víťazstva.

Martin Boszorád (Nitra) – Nastúpil na svoj prvý zápas v jarnej časti a chuť do hry mu hlavne v prvom polčase evidentne nechýbala. V ňom si zo žilinského Mabouku robil dobrý deň. Po jeho dvoch individuálnych akciách sa zrodili dve najväčšie šance Nitry v zápase. Najprv po jeho strelu musel ratovať Krnáč a neskôr spätne prihrával do šance Šimonekovi.

Útočníci

Karol Mészáros (Slovan) – Minulý týždeň nastúpil prvýkrát v našej najvyššej súťaži a hneď zaznamenal asistenciu pri druhom góle Smetanu. Teraz už bol hlavnou hviezdou on! Vekom ešte dorastenec ukážkovo využil pas Pilieva na jediný gól stretnutia. A nielen to, on bol najlepším hráčom úradujúceho majstra v zápase v Košiciach. Ukázal, že má dobré obe nohy a navyše stíhal poctivo aj brániť. Podobne ako pred rokom Pauschek naskočil do Corgoň ligy priamo z dorastu a možno našiel Slovan ďalší objav sezóny.

Tomáš Majtán (Žilina)
– Po týždni sa opäť strelecky presadil a opäť dosiahol víťazný gól. Majtán si dobre nabehol na prihrávku Mabouku a podarilo sa mu prestreliť Hrošša. Žilina mala kvalitný tentoraz prvý polčas a hlavne v ňom sa ukazoval v dobrom svetle najlepší žilinský strelec, ktorý nevyužil ešte jednu dobrú šancu.