Main Content

RIVAL WATCH - Slovenská púť turnajom sa končí, Švajčiari za 3 body nevyhrali

utorok, 23. máj 2023 21:52 | Autor: Róbert Kalnický

SUI - LAT
SUI - LAT | zdroj: TASR

Duel medzi Lotyšskom a Švajčiarskom sa skončil. Lotyši vyhrali 4:3 po predĺžení.

Tretie dejstvo otvorili Helvéti v presilovej hre. Strieľali Ambühl a Moser, ale neuspeli. Na opačnej strane ako prvá pohrozil Balcers, ale Van Pottelberghe puk vyrazil. Ďalší projektil patril Rubinsovi, ale švajčiarsky brankár puk udržal. Senteler sa tlačil do zakončenia z ľavej strany, ale Šilovs bol pripravený. 

V piatej minúte sa do šance tlačil Haas, ale Jaks ho fauloval a odišiel na trestnú lavicu. Ihneď v úvode početnej výhody to skúsil Fiala, dorážky nezvládli Herzog ani Haas. Krátko po presilovej hre pálil Riat a puk od Mirandu sa odrazil až do siete. Trinásť minút pred koncom tak znovu ožili aj slovenské nádeje. 

Hrdinom domácej reprezentácie mohol byť Ločmelis, ale z bezprostrednej blízkosti poslal puk iba na brvno. V nasledujúcich minútach sa hralo skôr divadlo ako hokej. Lotyši častokrát držali puk za bránou bez úmyslu založiť akciu, Švajčiari ich zas čakali v strednom pásme. 

Ďalšie okamihy priniesli lotyšské náznaky o tlak, ale všetko končilo v zárodku. Slovenské nádeje povýšili Švajčiari necelých sedem minút pred koncom. Fiala uvoľnil v kruhu Ambühla, ktorého rana z prvej skončila za Šilovsovým chrbtom. Ihneď po strelenom góle to skúšal znovu Siegenthaler, ale Šilovs odolal. Päť minút pred koncom sa Lotyši dostali do prečíslenia dvoch proti jednému a domáci kapitán Daugavinš vyrovnal na 3:3.

Van Pottelberghe nemusel zasahovať pri nahodení Balinskisa, následne sa v útoku nepresadil Simion. Glauserove tri strelecké pokusy Šilovsa neprekvapili, neuspel ani Senteler. V záverečnom náznaku tlaku mal najväčšiu šancu Bertschy, ale Fialovu robotu nedokončil. A slovenský sen o štvrťfinálovej účasti sa rozplynul.

V predĺžení mohol rozhodnúť Batna, ale fauloval ho Richard a Lotyši išli do presilovej hry. V početnej výhode rozhodol Balcers a Lotyši sa tešili z výhry.