Main Content

RIVAL WATCH - PO 1. TRETINE: Gól zatiaľ nepadol, Švajčiari musia byť aktívnejší

utorok, 23. máj 2023 19:50 | Autor: Róbert Kalnický

Arturs Šilovs
Arturs Šilovs | zdroj: TASR

Prvá tretina kľúčového zápasu medzi Lotyšskom a Švajčiarskom gól nepriniesla.

Zápas sa začal v opatrnom tempe. Prvýkrát hrozili Švajčiari v tretej minúte, ale Corvi, Marti ani Ambühl nenašli recept na Šilovsa. Následne Helvéti znovu svojho súpera zatlačili, Marti a Haas sa však do streleckých pozícií nedostali. Na opačnej strane hrozil ako prvý Krastenbergs, ale Van Pottelberghe bol pripravený. Veľkú šancu mal v ôsmej minúte Bukarts, bránu spomedzi kruhov ale netrafil.

V jedenástej minúte to od modrej skúsil Balinskis, ale brankár Švajčiarska s kľudom prerušil hru. Šilovs sa musel mať na pozore pri pokuse Richarda, ale puk na bránu nesmeroval. Na opačnej strane hrozil po ľavom krídle Abols, ale Van Pottelberghe puk podržal. Veľký závar prišiel po dorážke Balcersa, ale Helvéti mali šťastie.

Následne prišli aj horúce chvíle pre Šilovsa. Miranda však recept na neho nenašiel. Švajčiari však Lotyšov zvierali aj naďalej, ale Fora napokon bránu netrafil. V 15. minúte sa do bránkoviska natlačil Fiala, ale Šilovs aj so šťastím a pomocou Smirnovsa odolal. Dobrá možnosť sa otvorila aj Berschymu, ale ani on neuspel. Sám pred Šilovsom bol Riat, ale ani jeho bekhend v sieti neskončil. 

V posledných sekundách od modrej nahadzoval puk od modrej Rubins. Van Pottelberghe musel reagovať na teč, no situáciu úspešne vyriešil. To však bolo z prvého dejstva už všetko.