Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Čo ďalej prinesie Janko a Paľko? Messi ako liek.

pondelok, 12. marec 2012 15:16 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Čo ďalej prinesie Janko a Paľko? Messi ako liek.
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Čo ďalej prinesie Janko a Paľko? Messi ako liek. | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.



Tak ako Janko?


Po nástupe Janka k moci sa jeho hlavnou nepísanou úlohou číslo 1 stalo zbavenie sa Vladka. Začalo sa to slabou vnútornou komunikáciou, až to vyvrcholilo horúcou jeseňou, na čo použili protivladkové médiá, ktoré s radosťou prebudili v Slovákoch ich najväčšiu vlastnosť, ktorou je bez pochýb závisť. Samozrejme Janko ani náhodou netušil ako sa Vladkova zmluva mohla dostať von. To asi upratovačky po nociach čítajú voľne pohodené zmluvy na stoloch a  bežia s tým rýchlo do novín, nech to ešte stihnú do rána vydať. Vladko to časom radšej vzdal a mal teda nastať čas Jankových činnou. Ale Janka tento boj evidentne vyčerpal a tak asi ani nevládal myslieť aspoň na dve mená a vsugeroval si už počas jesene iba jedno. S radosťou si ho dal odklepnúť od svojich posluhovačov na Trnavskej ceste 100 v Bratislave, veď nech to vyzerá, že sa skutočne spojili pre futbal. A tak volal svojmu kamarátovi, že či ho uvoľní a ten mu povedal: „Hele vole chvíli počkej, až vypadnem!“. Preto Janko študujúc kalendár, musel zvoliť dočasné turecké riešenie. Využil zraz reprezentácie a pozval Paľka na kus reči do Bratislavy. Túto tajnosť odtajnil paradoxne až Vladko. Čiže Janko musel odpovedať zvedavým novinárom a s radosťou svetu oznámil: „ S Paľkom sme dohodnutí!“. Tieto slová rozladili celú Plzeň a hnev tam tiekol podobne ako pivo potokom. Preto si musel Janko vypočuť rázne NIE a to dokonca viackrát. Ale on aj tak nechce stále uveriť tomu, že by jeho už polročná idea nemala vyjsť. Preto aj keď zronený, pôjde sám ešte do Plzne snáď aj na kolenách prosiť, len aby nevyzeral na Slovensku ako hlupák. Pretože tento nezdar, už tak elegantne v plnej miere, ako ten kvalifikačný na niekoho iného nezhodí! Alebo preto stále čaká, či sa náhodou nejaká obeť predsa len nenájde?

Messi ako liek

Hráči Bayeru Leverkusen prehrali doma prvý zápas s Barcelonou 1:3 a už vtedy skôr zaujali podobne Plzenčania tým, kto z nich skôr dobehne k Messimu a vypýta si jeho dres. Možno keby takto intenzívne atakovali Messiho aj v odvetnom zápase, tak si ani nepípne. Lenže farmaceuti sa zrejme stali pokusnými králikmi a testovali nejaký nový liek od svojho hlavného sponzora, ktorého majú aj v názve klubu. Museli si zabudnúť prečítať aké vedľajšie účinky tento liek spôsobuje. Pri pohľade na nich muselo ísť o: malátnu chôdzu, spomalené reflexy, bolesti hlavy, svalové kŕče, tachykardiu a to spôsobilo zvýšenie potencie u súpera. Argentínska blcha im tak skákala bez problémov proti srsti a ukázala, že pravú nohu má len na podopieranie, keď páli famóznou ľavačkou. Takýto zápas ste mohli doteraz zhliadnuť iba na nejakej PlayStation verzií futbalu, po nastavení najľahšej obtiažnosti a snahe prihrávať iba jednému hráčovi, z ktorého ste chceli spraviť stoj čo stoj najlepšieho strelca, nech dostane nejakú tu online sošku.

Zhrnutie v zhrnutí

V Španielsku už dlho nič nového. Naopak v Anglicku si povedali, že nudy bolo v poslednom čase už dosť a vymenili po dlhej dobe lídra tabuľky. V Taliansku si pozíciu remízového kráľa stále viac potvrdzuje Juventus Turín a to iba potvrdzuje stále viac pozíciu lídra pre AC Miláno. Marek Hamšík otvoril víťaznú prestrelku a Neapol ide ako píla. Konečne sa ukázal aj Bayern Mníchov a dúfajú tam, že to neprišlo neskoro. Vo Francúzsku PSG začína ukazovať svoju silu, keď zvláda aj nemožné scenáre zápasu. U nás doma bol priemer gól na zápas a taký istý priemer spolu s úspešnými penaltami stačil aj prekvapeniu Ligy majstrov cyperskému APOEL-u Nikózia na postup ďalej.

Odporúčané články