Main Content

Tomáš Tatar a budúcnosť v NJ Devils: Budú problémom financie?

pondelok, 22. máj 2023 14:01 | Autor: Jakub Vaverka

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský útočník Tomáš Tatar bude po sezóne 2022/2023 bez zmluvy. To, či ostane v New Jersey Devils, ostáva v tejto chvíli záhadou.

Rodák z Ilavy má 32 rokov, pričom doteraz zarábal v Newarku 4,5 milióna dolárov za sezónu. V ročníku 2022/2023 nastúpil v základnej časti na 82 zápasov, v ktorých si pripísal 20 presných zásahov a 28 asistencií. V play-off pridal ďalších 12 duelov, kde sa mu raz podarilo skórovať.

Diabli majú k dispozícii novú generáciu hráčov ako Nico Hischier, Timo Meier, Jesper Bratt, Yegor Sharangovich, Šimon Nemec či ďalší. Faktom ostáva, že Devils budú musieť investovať do platov svojich mladíkov nemalé financie a hráči po 30ke, ako „Trto", na to môžu doplatiť.

V kuloároch sa diskutuje o tom, že sú reálne hlavne dva scenáre. Prvým je Tomášovo zotrvanie v Devils, pričom by sa musel v novom kontrakte uskromniť. Druhým je, že ostane v NHL, ale odíde niekam inam. Je viacero organizácií, ktorým by sa skúsený ligový hráč ako Tatar zišiel. Už v závere základnej časti bol Slovák spájaný napríklad so San Jose Sharks.