Main Content

Simona Halepová je obvinená z dopingu: Ako reaguje známa tenistka?

sobota, 20. máj 2023 17:14 | Autor: TASR

Simona Halepová
Simona Halepová | zdroj: TASR

Jednotka pre integritu tenisu (ITIA) druhýkrát obvinila rumunskú hráčku Simonu Halepovú z dopingu. Dočasnú suspendáciu obdržala v októbri, keď našli počas dopingovej kontroly na US Open v jej tele stopy po roxadustate.

ITIA pristúpila k trestu na základe nezrovnalostí v biologickom pase Halepovej. "Rozumieme, že dnešné vyhlásenie komplikuje už bez toho sledovanú situáciu. Od začiatku tohto procesu pristupujeme k prípadu pani Halepovej empaticky, efektívne a v správnom čase," citovala vyhlásenie ITIA agentúra AP.

Samotná tenistka prežíva podľa vlastných slov "najhoršiu nočnú moru, akou kedy prešla". Tvrdí, že jej nikdy nenapadlo vziať zakázanú látku a ITIA je odhodlaná dokázať jej vinu. Dvojnásobnú grandslamovú víťazku čaká pojednávanie na konci mája.

Halepová vyhrala Roland Garros v roku 2018 a o rok neskôr Wimbledon, keď zdolala vo finále Serenu Willimasovú. Vlani zvažovala ukončenie kariéry po sérii zranení, nakoniec si to rozmyslela s príchodom trénera Patricka Mouratogloua. Koniec vlaňajšieho ročníka však nakoniec vypustila ešte pred suspendáciou, keďže absolvovala operáciu nosa. Na dvorci sa naposledy predstavila na vlaňajšom US Open, keď prehrala v prvom kole s Ukrajinkou Dariou Snigurovou.