Main Content

FINÁLE ZÁPADNEJ KONFERENCIE: Oplatí Vegas Dallasu rok 2020?

piatok, 19. máj 2023 12:58 | Autor: Róbert Kalnický

Vegas - Dallas
Vegas - Dallas | zdroj: TASR

Play-off v kanadsko-americkej NHL sa dostáva do svojej tretej fázy. Tretie kolo najlepšej hokejovej ligy sveta znamená sériu medzi Vegas Golden Knights a Dallasom Stars. Toto meranie síl si spoločne znovu rozanalyzujeme. Na záver znovu pridáme tipy oboch redaktorov Sport7.sk.

Vzájomné zápasy v ZČ:

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 0:4

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2:3 po nájazdoch

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 2:1 po nájazdoch

V základnej časti sa tieto tri tímy stretli až v  troch prípadoch. Všetky stretnutia ovládli hokejisti Dallasu, no s výnimkou prvého merania síl sa jednalo o veľmi vyrovnané stretnutia. Uvidíme, akým smerom sa budú poberať zápasy v druhom kole play-off, pretože sa hovorí, že práve toto je iná súťaž.

1. kolo play-off:

Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 4:1 na zápasy (1:5, 5:25:4 po predĺžení4:24:1)

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:2 na zápasy (2:3 po predĺžení, 7:3, 1:5, 3:24:04:1)

2. kolo play-off:

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 4:2 na zápasy (6:4, 1:5, 5:1, 1:4, 4:3, 5:2)

Dallas Stars - Seattle Kraken 4:3 na zápasy (4:5 po predĺžení, 4:2, 2:7, 6:3, 5:2, 3:6, 2:1)

Oba tímy prešli prvým kolo pomerne hladkom. V tom druhom už mali ťažšie prekážky. Hokejisti Vegas bojovali proti tandem McDavid - Draisaitl a nemali to jednoduché. Napokon však bol kľúčový piaty zápas, ktorý sa hral v Nevade. V ňom Rytieri trojgólovou smršťou v rozmedzí minúty a 29 sekpnd výrazne priblížili svoj postup. V druhom prípade čelil Dallas odhodlaným hokejistom Seattlu. Séria bola ako na hojdačke, ale Hviezdy napokon dokázali svojho súpera poraziť.

Najproduktívnejší hráč v play-off:

Vegas Golden Knights - Jack Eichel - 11 zápasov - 6+8 - 14 kanadských bodov

Dallas Stars - Roope Hintz - 13 zápasov - 9+10 - 19 kanadských bodov

Dá sa povedať, že v tíme Zlatých rytierov nenájdeme obrovského lídra, nakoľko hrajú veľmi tímovo. VGK však majú oporu a prísľub v bodoch v prípade Jack Eichela. Ten má 14 kanadských bodov. Na opačnej strane stojí prekvapivý, ale jednoznačný líder. Roope Hintz má na konte už 19 kanadských bodov a stále je najproduktívnejším hráčom spomedzi všetkých hrajúcich tímov.

Pred sériou:

V tomto prípade sa bude jednať o odplatu za rok 2020. Aj vtedy sa tieto dva celky stretli vo finále konferencie. Nesmieme opomenúť fakt, že vtedy Dallas výrazne zaskočil našľapaný tím Zlatých rytierov a išiel do finále. Toto stretnutie bude okorenené aj tým, že Stars vedie bývalý lodivod Vegas Peter DeBoer. Podarí sa hokejistom z Nevady svojmu bývalému trénerovi ukončiť sezónu?

Absencie:

Vegas Golden Knights sa s určitosťou nemôže spoľahnúť na dlhodobo zranených Robina Lehnera a Nolana Patricka. Otázne však sú zdravotné stavy Laurenta Brossoita, Phila Kessela a Logana Thompsona. Na opačnej strane sa Stars nemusia strachovať, sériu finále Západnej konferencie otvoria v plnom zložení.

Tipy redakcie Sport7.sk:

JV: Vegas postúpi po piatich zápasoch, muž série Jack Eichel

RK: Vegas postúpi po siedmich zápasoch, muž série Jonathan Marchessault

Tipy našich redaktorov sa opäť priklaňajú k jednému tímu. Obaja totiž vidia vo finálovom súboji Vegas Golden Knights. Jakub verí v postup po piatich zápasoch, Róbert však očakáva dlhšiu, až sedemzápasovú sériu.