Main Content

ZMENY PRED KAZACHSTANOM: Dvaja hráči out, jeden návrat. A čo brankári?

piatok, 19. máj 2023 12:38 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - SUI
SVK - SUI | zdroj: TASR

Slovenskú hokejovú reprezentácia čaká piate vystúpenie na svetovom šampionáte v lotyšskej Rige. Zverencov Craiga Ramsayho čaká merania síl proti národnému tímu Kazachstanu. Kanadský lodivod opäť urobil zmeny v zostave.

S určitosťou do dnešného zápasu nenastúpi tandem Peter Cehlárik a Mário Grman. Podľa aktuálnych informácií z Rigy by však minimálne Cehlárik mal byť pripravený už na nedeľný duel proti Slovincom. Mária Grmana trápi kľúčna kosť, ktorá však nie je zlomená. O tom, či ešte do diania na svetovom šampionáte sa však stále nevie. Všetko bude záležať od jeho aktuálnych pocitov. Na svoju šancu tak čaká Dávid Mudrák.

Zmeny sa však dotknú opäť aj ofenzívneho zloženia. Po jednozápasovom výpadku sa do zostavy vráti znovu Róbert Lantoši. Otázne je bránkovisko. Trénerský štáb neprezradil, kto sa dnes postaví medzi tri žrde, no v tomto prípade sú to príjemné starosti. Miernym favoritom však v tejto chvíli je Stanislav Škorvánek, keďže sa jedná o druhý zápas v priebehu 24 hodín. Samuel Hlavaj totiž včera čolil obrovskému tlaku favoritov zo Švajčiarska.