Main Content

Slováci na Švajčiarov nestačili, Helvéti nás predčili vo všetkých herných činnostiach a majú tri body

štvrtok, 18. máj 2023 21:35 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - SUI
SVK - SUI | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti podľahli Švajčiarsku 2:4.

Tretiu tretinu odštartoval Švajčiari v presilovej hre. Prvý pokus Fialu Hlavaj kryl, potom ešte hrozil Hischier, ale oslabenie sme ustáli. Následne hrozil Hudáček, ale jeho puk letel nad. Následne Hischier hľadal Fialu medzi kruhmi, ale ten prestrelil. Následne sa sám pred Mayerom ocitol Hrivík, puk však nedostal za chrnát Mayera!

Následne hrozil znovu Miranda. Ale výborne Hlavaj! V siedmej minúte pálil od modrej Marti, jeho puk od modrej skončil v našej sieti, pretože si ho Ivan zrazil do siete. Rozhodcovia po krátkkej konzultácii s videom gól uznali. Následne hrozil Malgin, ale bol zblokovaný. Obrovskú šancu mal Fiala, ale jeho projektil z kruhov skončil nad. 

Veľký švajčiarsky tlak však pokračoval. Najskôr hrozil Kukan, potom Fiala. Následne Malgin napálil puk do masky Hlavaja, čo prinieslo prerušenie hry. Ďalší pokus patril Niederreiterovi. Hlavaj nemusel zasahovať. Ďalšie okamihy priniesli viacero nepresností, potom však taktovku prevzal náš súper. Loeffelov pokus si ale cestu medzi tri žrde nenašiel. Niederreiter sa otočil ocholo Kňažka. Jeho bekhend udržal Hlavaj.

Bertschyho projektil sme dokázali zblokovať, tlak však bol veľký. Helvéti však tlačili aj naďalej. Malgin ani Fiala recept na Hlavaja nenašli. Ďalšie prečíslenie mal Niederreiter, ale slovenský brankár čaroval. Dve minúty pred koncom zostal na ľadovej ploche Nemec, no Richardovu hokejku v tvári rozhdcovia nevideli. Slovevnský záverečný tlak v šestici prišiel 85 sekúnd pred koncom. Hudáčkova strela však nebola dôrazná. Gólom do prázdnej brány rozhodol Haas.